Güney Kore ile ABD askeri tatbikatları durdurdu

Güney Kore ve ABD, ağustos ayında yapılması planlanan ortak tatbikatı askıya almayı kararlaştırdı. Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Choi Hyun-soo , "Bu kararın Kuzey Kore ile görüşmelere ivme kazandırmaya yardımcı olacağına inanıyorum" dedi.

Güney Kore ile ABDKore Yarımadası'ndaki askeri tatbikatları durdurdu.

Güney Kore Savunma Bakanlığı tatbikatları durdurma kararına ilişkin yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Yakın iş birliğinin ardından Güney Kore ve ABD, ağustos ayında düzenlenmesi planlanan savunma tatbikatı UFG'ye ilişkin planlanan tüm faaliyetleri askıya almayı kararlaştırdı." ifadesine yer verildi.

Açıklamada ayrıca, "Güney Kore ve ABD, ek önlemler üzerinde istişareleri sürdürmeyi planlıyor." ifadeleri kullanıldı. Bakanlık, diğer müttefik eğitim tatbikatlarıyla ilgili henüz herhangi bir karar bulunmadığını belirtti.

Güney Kore Savunma Bakanlığı Sözcüsü Choi Hyun-soo, kararın Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ile görüşmelere ivme kazandırmaya yardımcı olacağına inandığını belirtti.

Pentagon Sözcüsü Dana White da, yaptığı yazılı açıklamada, "Başkan Donald Trump'ın bağlılıklarıyla uygun ve müttefikimiz Güney Kore ile uyum içinde ABD, ağustos ayındaki tüm savunma amaçlı savaş oyunu planlarını durdurmuştur." dedi. White, Beyaz Saray ve Pentagon yetkililerinin bu hafta içinde bir araya gelerek ABD ile Güney Kore askeri tatbikatlarına ilişkin görüş alışverişinde bulunacağını aktardı.

ABD Başkanı Donald Trump, 12 Haziran'da Kuzey Kore lideri Kim Jong-un ile yaptığı görüşmeden sonra , Kore Yarımadası'nda Güney Kore ile gerçekleştirdikleri askeri tatbikatları durduracaklarını açıklamıştı.

ulusal.com.tr

# abd # tatbikat # Güney Kore # Kore yarımadası