ABD'den NATO'ya harcama uyarısı

Amerika'nın Başkan Yardımcısı Mike Pence, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüştü. Pence ve Stoltenberg, görüşmenin ardından NATO üyelerini savunma harcamalarının arttırılması konusunda uyardı.

ABD'den NATO'ya harcama uyarısı

ABD Başkan Yardımıcısı Mike Pence Avrupalı müttefiklerinin savunma harcamalarını sene sonuna kadar artırması gerektiğini söyledi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile yaptığı görüşmenin ardından konuşan Pence, Amerika'nın üzerine düşeni yapacağını, ancak Avrupa'nın savunması için Avrupalıların da çaba sarfetmesi gerektiğini söyledi.

Pence, NATO Karargahı'nda bir araya geldiği Stoltenberg ile yaklaşık bir saat görüştü.

Görüşme sonunda konuşma yapan Stoltenberg, daha fazla savunma harcaması ve NATO'da daha adil bir yük paylaşımının önemi konusunda mutabık kaldıklarını bildirdi.

ABD Başkan Yardımcısı Pence ise Amerika'nın üstüne düşeni yapacağını belirterek "Avrupa'nın savunması, bizim kadar Avrupa'nın da bağlılığını gerektiriyor" dedi.

Öte yandan ABD'nin NATO'nun doğu sınırını güçlendirmeyi amaçlayan "Atlantik Kararlılık" operasyonu kapsamında gönderdiği askeri personel ve teçhizat Bulgaristan'a ulaştı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # nato # Mike Pence