HSYK'dan yeni kararnanme

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun, akşam saatlerinde yayınladığı adli ve idari yargı kararnameleri adliyelerde deprem etkisi yarattı. Eski Ergenekon Savcısı Zekeriya Öz, Bolu'ya savcı olarak atandı. İstanbul, Ankara ve İzmir'e üçer başsavcı vekili atandı. 160'dan fazla hakim ve savcının görev yeri değiştirildi. İşte o kararnamelerdeki dikkat çeken isimler...

HSYK'dan yeni kararnanme

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, akşam saatlerinde adli ve idari yargı kararnameleri çıkardı, adliyelerde deprem yaşandı. 160'dan fazla hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından İstanbul Başsavcı vekilliğinden Bakırköy Başsavcı vekilliğine atanan Zekeriya Öz'ün görev yeri bir kez daha değiştirildi. Eski Ergenekon Savcısı Öz, tenzil-i rütbe yapılarak Bolu'ya savcı olarak atandı. Kararnamede, atama gerekçesi "hizmet gereği" olarak belirtildi.

Adli yargı kararnamesi ile İstanbul, Ankara ve İzmir Başsavcılıklarında önemli değişiklikler yaşandı. İstanbul Savcıları Selamettin Celep, Mehmet Salih Sol ve Faruk Erşan Yılmaz, İstanbul Başsavcı vekilliği'ne atandı.

Ankara Başsavcı vekilliğine de üç savcı atandı. Zafer Ediş, Ramazan Kaya ve Veli Dalgalı Ankara'nın yeni başsavcı vekilleri oldu.

İzmir'de de atamalar vardı. Orhun Sezer, Muvaffak Meşe ve Kazım Araboğlu, İzmir Başsavcı vekili olarak görevlendirildi.

Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ali Girgin de Muğla Ağır Ceza Mahkemesi'ne Başkan olarak atandı.

Görev yeri değişenler arasında Danıştay tetkik hakimi de yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

# hsyk # savcı # Zekeriya Öz # kararname