Avad bin Avf, Askeri Geçiş Konseyi Başkanı sıfatıyla göreve başladı

Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, Askeri Geçiş Konseyi Başkanı sıfatıyla göreve başladı. Sudan'daki gelişmelerle ilgili Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Türkiye ve Amerika'dan açıklamalar geldi.

Avad bin Avf, Askeri Geçiş Konseyi Başkanı sıfatıyla göreve başladı

Sudan Savunma Bakanı Avad bin Avf, Askeri Geçiş Konseyi Başkanı sıfatıyla göreve başladı.

Bin Avf, yemin ederek geçiş konseyinin başkanı oldu. Sudan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Kemal Abdulmaruf da Askeri Geçiş Konseyi Başkan Yardımcısı unvanıyla yemin etti.

Bin Avf, dün Cumhurbaşkanı Ömer el-Beşir'in tutuklandığını ve ordunun ülke yönetimine el koyduğunu, 2 yıllık geçiş döneminin başladığını duyurmuştu.

Sudan'daki bu gelişmeler dünyanın gündeminde.

Avrupa Birliği'nden çağrı geldi. Sudan'da halkın değişim talebini askeri konseyin karşılayamayacağı belirtildi. Yönetimin sivil hükümete devredilmesi istendi.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de Sundan'la ilgili toplanacak. Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres tüm taraflara "itidalli olun" dedi.

Bir açıklamada Türkiye Dışişleri Bakanlığı'ndan yapıldı. Sudan'daki gelişmelerin yakından takıp edildiği belirtildi. Ayrıca, "sürecin barışçıl şekilde yürütülmesi temennisinde" bulunuldu.

"Sudan halkı için tarihi bir an" açıklaması yapan Amerikan Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Robert Palladino ise yönetimde sivil katılıma izin verilmesi gerektiğini vurguladı.

ulusal.com.tr

# sudan