Seyyar bayiler zor durumda

Milli Piyango idaresinin devredilmesinden sonra seyyar bayiler bilet bulmakta zorluk çekiyor. Yeni sistemle birlikte çeşitlenen kazı kazanlara talep yoğun fakat piyangocuların elinde satacak kazı kazan da yok. Sistem sorunu nedeniyle sayısal cihazlar da kapalı. Arkadaşımız Ufuk Akkaya’nın haberini Samet Can Kocagür’ün görüntüleriyle getiriyoruz karşınıza

Seyyar bayiler zor durumda

Milli Piyango idaresinin Sisal Şansal Grubuna devredilmesiyle beraber Milli Piyango şubeleri de kapatıldı. Kapılarına kilit vuruldu. İşte bu nedenle esnaf hem bilete ulaşamıyor hem de kazı kazanı bulmakta çok güçlük çekiyor.

Türkiye’de 160 bin seyyar milli piyango bayisinin yalnızca 500’ü yeni sözleşme imzaladı. Mili Piyango İdaresi 1 Ağustos’ta Sisal Şans oyunlarına geçişi sıkıntıyla başladı.

Milli Piyango idaresi Sisal Şans grubuna geçince İzmir Konak meydanında sıra sıra bulunan seyyar bayiler artık görünmez oldu. Bir tek Emine Abla var.

Milli Piyango Şubeleri kapatıldığı için seyyar bayiler, bilet ve kazı kazan bulamıyor.

Sisal Şans Grubu, şans oyunları sayısını ve ikramiyesini artırdı, ancak sayısal ve şans oyunları makineleri hatalı çalışıyor.

Yeni sistem ile esnafın karı yarı yarıya düştü. Ama bu düşük oranla bile esnaf satacak bilet bulamıyor.

Bilet ve kazı kazan olmadığı için satış yapamayan esnaf, çareyi sokak sokak gezerek maske satmakta buldu.

İzmir Milli Piyango ve Şans Oyunları Esnaf Odası Başkanı Paşa Çakmak, esnafın sorunlarının çözümünün kapanan şubelerin açılmasından geçtiğini söyledi.

HABER: UFUK AKKAYA – KAMERA: SAMET CAN KOCAGÜR

ulsual.com.tr

# ufuk akkaya # milli piyango