Suriye ordusu 80 bin askerle teyakkuzda

Suriye savaş sahasında askeri hareketlilik İdlib'te yoğunlaştı. Kenti 3 taraftan kuşatan Suriye ordusu hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. 80 bin asker teyakkuzda. Operasyon her an başlayabilir. TSK'da Kilis sınırına askeri sevkiyat yaptı. Askeri araç ve personelin, sınırın Suriye tarafındaki bölgelerindeki üslerde görev yapacağı öğrenildi.

Operasyonun eli kulağında. 80 bin Suriye askeri teyakkuzda. Terör örgütlerine yönelik harekat her an başlayabilir.

İdlib operasyonu için Ankara-Moskova arasında mutabakat sağlandığı belirtilirken, sınırın iki tarafında da askeri hareketlilik var. Türkiye sınırındaki İdlib kentini almak için büyük bir operasyona hazırlanan Suriye ordusu, bu kapsamda Şam, Hama ve Lazkiye bölgesinden İdlib kırsalına askeri sevkiyat yaptı.

Operasyon için 80 bin asker teyakkuza geçti, tahliye edilecek siviller için de bölgede kamplar kurulacak. Suriye ordusu operasyonun düğmesine basmak için siyasi kararı bekliyor.

Sınırın Türkiye tarafında da hareketli günler yaşanıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bölgeye yığınak yapıyor. Suriye'deki birliklere takviye amacıyla gönderilen 20 araçlık askeri konvoy da Kilis'e ulaştı.

Araç ve personelin, sınırın Suriye tarafındaki bölgelerindeki üslerde görev yapacağı öğrenildi.

Operasyon için dikkatlerin çevrildiği bir başka nokta ise Doğu Akdeniz. Suriye ordusunun operasyona başlaması beklenirken Rus donanması da Doğu Akdeniz'de büyük bir tatbikat yapıyor. Rusya’nın, tarihinde ilk kez Akdeniz’de donanma ve hava kuvvetlerinin katılımıyla düzenlediği tatbikat başladı.

Türkiye, Rusya ve İran'ın Tahran'daki İdlib zirvesinin hemen öncesinde başlayan tatbikat zirveden bir gün sonra yani 8 Eylül'de bitecek. Rusya Savunma Bakanlığının yayınladığı videoda yer alan haritaya göre, tatbikat Akdeniz'de Suriye, Mısır, Libya, Kıbrıs ve Türkiye açıklarında bulunan 11 bölgeyi kapsıyor. Tatbikatta 2 denizaltı ile 26 gemi, 34 uçak ve helikopterin görev alacak.

Tatbikatta anti-denizaltı savunma unsurları da görev alacak. bulunduğunu kanıtlıyor. Zira bölgede Ohio ve Virginia sınıfı, Suriye'yi vurma kapasitesine sahip en az 2 ABD denizaltısı bulunuyor. Bu durum tatbikatın, ABD'nin bölgedeki eylemlerine verilen bir yanıt olarak görülmesini de güçlendiriyor.

ulusal.com.tr

# suriye