Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT müsteşarı ile birlikte Rusya'ya gitti

Soçi zirvesi öncesi Afrin operasyonu hazırlığında olan Türkiye'den iki önemli isim Rusya'ya süpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile MİT müsteşarı Hakan Fidan Moskova'ya gitti. Mevkidaşları ile önemli temaslarda bulunan Akar ve Fidan'ın çantasında Suriye'de terör örgütü PKK/PYD'ye federasyon tartışmaları ile Afrin harekâtı vardı

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, MİT müsteşarı ile birlikte Rusya'ya gitti

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Amerika'nın terör örgütü PKK koridoruna ikinci büyük müdahalesi öncesinde Moskova'da kritik bir zirve düzenlendi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar ve MİT müsteşarı Hakan Fidan, Rusya'ya gitti.

İkili Rusya Genelkurmay Başkanı Gerasimov ile görüştü. Akar ve Fidan'ın ajandasındaki en önemli madde PKK ve Suriye'nin toprak bütünlüğü...

Suriye'nin geleceğinin masaya yatıralacağı Suriye Ulusal Diyalog Kongresi öncesi terör örgütü PKK/PYD'ye fedaralizm tartışması yeni bir boyut kazandı.

Ankara'nın bu konuda tavrı net, Suriye'nin mutlak bütünlüğünün korunması Türkiye'nin kırmızı çizgisi.

Ankara, Moskova ve Şam'dan Soçi zirvesinde masaya fedarasyon önerisi ile gelmemesini istiyor. Bu kapsamda Akar ve Fidan'ın ziyareti öncesi bir dizi üst düzey görüşme de yapıldı.

Kritik Moskova ziyaretinde masadaki konuların da Suriye'nin toprak bütünlüğü konusundaki görüş birliğinin teyit edilmesi ve karşılıklı güven tazelemek olduğu belirtildi.

Ulusal Kanal'a bilgi veren kaynaklar, masadaki diğer önemli meselenin de Suriye hava sahasının Türkiye'ye açılması olduğunu aktardı.

İŞTE GÖRÜŞMENİN AYRINTILARI

Rusya Savunma Bakanlığı, Rusya Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'un Türk mevkidaşı Hulusi Akar ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Müsteşarı Hakan Fidan'la yaptığı görüşmede Suriye'deki durumun ele alındığını belirtti.

Savunma Bakanlığı'nın açıklamasına göre Gerasimov, Akar ve Fidan'ın Moskova'da gerçekleştirdiği görüşmede gerilimi azaltma bölgelerinin işleyişi ve bu bölgelerdeki ateşkes rejiminin desteklenmesiyle ilgili anlaşmalar da dahil olmak üzere Suriye'de durum ele alındı.

ulusal.com.tr

# hakan fidan # türkiye # rusya # hulusi akar # MİT # Gerasimov