AK Parti’den nafaka düzenlemesi

Ak Parti, iki yıldır üzerinde çalıştığı nafaka konusunu yeniden ele aldı. Adalet Bakanlığı, nafaka süresini 6 yılla kısıtlayan bir öneri getirdi. Alt sınır da 2 yıl olarak öngörüldü. CKD Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nuriye Kadan ise çalışmaya itiraz etti. Kadan, değişiklik hedeflerine ilişkin kritik sorular yöneltti. İşte o sorular...

AK Parti’den nafaka düzenlemesi

Haber: Seda Akyüz

Nafakanın uzun süre verilmemesi için çalışmalar yeniden başladı. Kadınlardan eleştiri geldi. Nafaka kesilecekse kadının istihdamının da önünün açılması istendi.

Boşanma sonrası tarafların mağdur edilmemesi için verilen nafaka konusunda yeniden düzenleme yolda. Nafaka nedeniyle mağdur olduğunu söyleyen kesimin itirazları üzerine Ak Parti Meclis grubunda toplantılar yapıldığı öğrenildi.

Çalışma için Adalet Bakanlığı nafaka süresini 6 yılla kısıtlayan bir öneri getirdi. Bakanlığın önerisinde, alt sınır da 2 yıl olarak öngörüldü. Toplantıda, “Süre koymak doğru değil, bazı boşanmalarda nafaka vermeye gerek yokken, bazılarında ise ömür boyu nafaka ödemek zorunda bırakılması gerekebilir” değerlendirilmesi yapıldı. Bu noktada takdirin mahkemelere bırakılması önerisi öne çıktı.

Nafaka için başlatılan çalışmaları kadınlar ise doğru bulmuyor. Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkan Yardımcısı Avukat Nuriye Kadan, çalışmaların somut verilere dayanıp dayanmadığını sordu.

Ülkede istihdamda kadın yerinin az olduğuna da dikkat çekti Kadan. Türkiye’de öncelik verilmesi gereken konunu nafakanın sınırlandırılması değil, kadının iş hayatındaki gücünün artırılması olduğunu vurguladı.

# ak parti # boşanma # nafaka # Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği