Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanması sonrası Halkbank'tan ilk açıklama

Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, Rıza Sarraf soruşturması kapsamında Amerika'da tutuklandı. Hakkında iki ayrı suçtan 50 yıl hapis cezası istenen Atilla, cezaevine konuldu. Halkbank'tan yapılan açıklamada "Gerekli çalışmaların başlatıldığı" belirtildi. Halkbank hisselerinde sert düşüş yaşanırken konuyla ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan da açıklama geldi.

Mehmet Hakan Atilla'nın ABD'de tutuklanması sonrası Halkbank'tan ilk açıklama

Devlet kurumu olan Halkbank’ın Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla, New York'taki john F. Kennedy Havaalanında FBI tarafından tutuklandı.

Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Atilla'nın tutuklanma gerekçesi, İran’a yönelik Amerika'nın yaptırımlarını delmek ve bankacılık sahtekârlığı oldu.

Hakim karşısına çıkarılan Halkbank Genel Müdür Yardımcısı, hakkındaki suçlamalar yüzüne okunduktan sonra tutuklanarak Manhattan’da Rıza Sarraf'ın yattığı cezaevine konuldu. Atilla 10 Nisan'da tekrar mahkemeye çıkarılacak.

İran asıllı Türk işadamı Sarraf'ın ABD’de devam eden davasıyla bağlantılı olarak tutuklanan Atilla’nın iki suçtan toplam 50 yıl hapsi isteniyor.

Halkbank'ın KAP'a gece saatlerinde yaptığı açıklamada "Uluslararası Bankacılık Genel Müdür Yardımcımız Mehmet Hakan Atilla 28 Mart 2017'de görev için bulunduğu ABD'de gözaltına alınmış, ilk duruşması yapıldıktan sonra İddianame hazırlanmak üzere savcılığa süre verilmiştir" denildi.

Banka açıklamasında "Konuyla ilgili olarak Bankamızca ve Devletimizin ilgili birimlerince gerekli çalışmalar başlatılmış olup, bilgi temin edildiğinde en kısa süre içinde kamuoyuyla paylaşılacaktır." denildi.

Ancak bankadan yapılan bu açıklama piyasaları rahatlatmaya yetmedi. Halkbank hisseleri güne yüzde 16'ya yakın kayıpla başladı.

Konuyla ilgili bir açıklamada Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi.

Çavuşoğlu "Görevden alınan FETÖ ile yakın olan savcı Bharara'nın hazırladığı iddianameden yola çıkılmış. Önceden hazır olduğu görülüyor. Hemen mahkemeye de çıkardılar. Süreci yakından takip ediyoruz." dedi. Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın Türkiye ziyaretinde konuyu gündeme getireceklerini de belirtti.

ulusalkanal.com.tr

# gözaltı # halkbank # Mehmet Hakan Atilla