"Gevezeliği bırakın, şu dokunulmazlıkları kaldırın"

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Tayyip Erdoğan'ın sözlerini değerlendirdi.

"Gevezeliği bırakın, şu dokunulmazlıkları kaldırın"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terör örgütü yandaşlarını vatandaşlıktan çıkarmak dahil her önlemi almalıyız” sözleri siyasette yeni bir tartışma başlattı. Hukukçu siyasetçiler, vatandaşlıktan çıkarmanın PKK’nın işine yarayacağını belirterek, PKK’lıların yakalanıp yargılanması gerektiğini bildirdi.

‘GEVEZELİĞİ BIRAKIN, ŞU DOKUNULMAZLIKLARI KALDIRIN’

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz, Erdoğan’ın sözlerini Aydınlık’a değerlendirdi. Cengiz, "Bu sözlerle ipe un seriyorlar. Terörle mücadelede işin özü bu değil. İşin özünü bırakıp, ayrıtı ile uğraşıyorlar." dedi.

Cengiz şöyle konuştu:

Terörle mücadele için milletvekili dokunulmazlığını kaldıramayan iktidar, o milletvekilinin vatandaşlığını nasıl kaldıracak? Böyle bir önlemin olabilmesi için mahkumiyet vs. gibi bir şey gerekir. Ondan sonra yabancılarla ilgili mevzuat devreye girecek. İnfazında güçlük çekeceksin. Bu doğru değil, bir. İkincisi, ben, 12 Eylül’de vatandaşlıktan çıkarma ile ilgili böyle yaygın bir uygulama olduğunu hatırlamıyorum. Belki mevzuatta vardır.

Bunlar sonra düzeltilmiştir. Sen yargılayamadığın adamın vatandaşlığını kaldırıyorsun, yurt dışındakileri Türkiye’ye getirtemiyorsun, elinin altında, kendi ülkendeki olanı yargılamıyorsun. Burada şunu söylemek lazım: Önce şu dokunulmazlıkları kaldır.

ulusalkanal.com.tr

# erdoğan # vatan partisi # mehmet cengiz # dokunulmazlık