Apo'dan tehdit

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, açılım süreciyle ilgili Öcalan'nın şantaj niteliğinde mesajlarını kamuoyuyla paylaştı. Buldan Öcalan'ın "Bugüne kadar 50 bin kişi öldü. Bir 500 bin kişi daha mı ölsün?" dediğini aktardı. İmralı görüşmelerinin sözleşmeyle sonuçlandırılmasını istedi.

Apo'dan tehdit

Zora giren bölünme açılımı sürecinde PKK ve Öcalan kanadından şantaj açıklamaları geldi. BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, Öcalan'nın İmralı'daki son açılım görüşmesinde söylediklerini aktardı.

"Sayın Öcalan’ın şu uyarısını buradan paylaşmak istiyoruz: “Bugüne kadar 50 bin kişi öldü. Bir 500 bin kişi daha mı ölsün?” demiştir. Bu tehlikeyi herkesin görmesi gerekir"

Seçim sürecine kadar adım atılmasını isteyen Buldan, Öcalan'ın sözleşme istediğini belirtti.

"Sayın Öcalan’ın bu noktadaki değerlendirmesi şöyledir: "Sözleşme hukukuyla muhatapların karşılıklı bir araya gelerek yasal ve tüzüksel bir metin oluşturması gerekir. Süreç ilerleyecekse burada tartıştığımız her konuyu çerçeve sözleşmeye alacağız. Toplumsal çerçeve sözleşmesi esastır. Gerekirse altına imza atarız. Sonra Mecliste hızla yasalaşması gerekir. Son 400 yıllık tüm sorunlar böyle çözülmüştür."

Öcalan hükümet adına resmi heyetlerin İmralı'ya gelmesini istiyor.

"Kendisi, bu sürecin tek yanlı devlet heyetiyle gidecek bir süreç olmadığını açıkça belirtmektedir. Bu konuda müzakere heyetlerinin olması gerektiğini söylemiştir. Sayın Öcalan ayrıca ayda bir ziyareti yeterli görmemektedir. Haftalık, hatta gerekirse günlük heyetlerin gelmesini talep etmektedir"

ulusalkanal.com.tr

# BDP # öcalan # apo # pervin buldan