Metin Feyzioğlu’ndan TBMM Başkanı'na sert tepki

Metin Feyzioğlu’ndan TBMM Başkanı'na sert tepki

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, Meclis Başkanı İsmail Kahraman'ın "Laiklik bir kere yeni anayasada olmamalıdır, Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım" sözlerine tepki gösterdi.

Metin Feyzioğlu'nun açıklaması şöyle:

YOK, OLMUYOR.

GÖZLERİNİN ÖNÜNDEKİ GERÇEĞİ GÖRMÜYORLAR!

CUMHURİYET DEVRİMİNİ YAPAN GAZİ MECLİSİN BAŞKANI, "YENİ ANAYASADA LAİKLİK OLMAMALI" DEDİ!

Hukuk bilgisi hatalı.

Genel tarih bilgisi hatalı.

Siyasi tarih bilgisi hatalı.

Din bilgisi hatalı.

Nereden tutsan oradan kopuyor.

1. Laiklik, her vatandaşın din ve vicdan özgürlüğünün güvencesidir. Yanlış bir takım uygulamalar, işin özünü değiştirmez.

2. Anayasalar dindar olmaz, insanlar olabilir. "Anayasa dindar olmalı" diyenler, İslamiyette olmayan bir ruhban sınıfını yaratmak isteyenlerdir. Dini kullanarak insanları sömürmek isteyenlerdir. Kutsal dini değerleri dünyevi hırslarına malzeme yapmak isteyenlerdir.

3. Başta Cumhuriyet Devrimi olmak üzere temel her konuda telafisi imkansız hatalı bilgi sahibi olan Meclis Başkanına bir Suriye ve Irak gezisine çıkmayı öneriyorum. Laiklik ortadan kalkınca Ortadoğu'nun nasıl mezhepler savaşına tutulduğunu belki gözleriyle görürse anlar.

Aslında laiklik Anayasadan çıkarılsın diyen bir Meclis Başkanı, bütün milletvekillerinin, iktidar ve muhalefet partilerinin ayıbı. Yazıklar olsun.

Son bir öneri: Meclis Başkanına biri Anayasa metnini versin ve mümkünse yüksek sesle okusun. Laiklik ilkesinin Anayasadan çıkarılmasının teklif dahi edilemeyeceğini öğrenebilir bir ihtimal. "Anayasa beni bağlamaz" derse biz de sorarız kendisine; "siz o Anayasaya göre o makamda oturmuyor musunuz?" diye.

ANAYASANIN DEĞİŞMEZ MADDELERİNİ SİZE TÜRK MİLLETİ DEĞİŞTİRTMEZ.

Bu böyle biline!

ulusalkanal.com.tr

# Metin Feyzioğlu # yeni anayasa # tbmm başkanı # laiklik