İşte cemaatin yeni emniyet imamı

F-Tipi örgütün Emniyet İmamı'nın ABD'ye kaçmasının ardından görevi devrettiği yeni imam da ortaya çıktı. Kozanlı Ömer kod adlı Hilmi Özdil'in Aldülletif Tapkan'ın getirildiği öğrenildi.

İşte cemaatin yeni emniyet imamı

F-Tipi örgütün Emniyet Teşkilatı'ndan sorumlu yeni imamı belli oldu.

Kozanlı Ömer lakaplı Osman Hilmi Özdil'in teşhir olarak ABD'ye kaçmasının ardından emniyet imamlığını Abdülletif Tapkan'a devrettiği ortaya çıktı.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, mesleği öğretmenlik olan Tapkan 17 Aralık günü ABD'ye giderek Fethullah Gülen ile görüştü. Tapkan'ın Türkiye'ye dönüş tarihi ise 24 Aralık 2013 yani ikinci operasyon dalgasının 1 gün öncesi.

Haberde Aldülletif Tapkan'ın 17 Aralık sonrası ABD'ye kaçan eski MİT imamı Murat Karabulut'un da kapı komşusu olduğu belirtildi. Tapkan'ın yakın zamanda Fethullah Gülen'in adının baş harflerinden oluşan 06 FGplakalı bir araç kullanmaya başladığına dikkat çekildi.

Gülen okulları kapatılana kadar Özbekistan'da öğretmenlik yapan Tapkan, Türkiye'ye dönmesinin ardından cemaate yakınlığıyla bilinen FEM Dershaneleri'nde ve bazı cemaat okullarında yönetici olarak görev yaptı.

Sabah Gazetesi Tapkan'ın 4 yardımcı ile çalıştığını açıkladı. Haberde Doktor Selman kod adlı şahısın Emniyet İstihbarat'tan; Ersan kod adlı şahısın Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele'den sorumlu imam yardımcıları olduğu belirtildi. Gazeteye göre diğer imam yardımcıları da Haydar Çagıl ve Hanefi Sözen.

ulusalkanal.com.tr

# fethullah gülen # cemaat # abd # plaka # imam