Şuşa'da 29 yıl sonra ilk bayram

Yakın zamanda seçime gidecek Suriye'de, Devlet Başkanı Beşar Esad, başkent Şam'da bulunan tarihi Emevi Camisi'nde bayram namazı kıldı. İşgalden kurtarılan Azerbaycan-Karabağ'ın tarihi sembol kenti Şusa'da yıllar sonra Ramazan Bayramı heyecanı yaşandı. Halk bayram namazı kıldı. Şuşa'da inşa edilecek yeni caminin temelini atan Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, "Temel atma için bugünü tesadüfen seçmedik" dedi.

Şuşa'da 29 yıl sonra ilk bayram

ABD ve vekil devletlerinin tüm çabalarına rağmen ülkesinin bütünlüğünü koruyan Suriye'de Ramazan Bayramı'nın tatlı telaşı vardı.

Ülkede 26 Mayıs'ta yapılacak devlet başkanlığı seçimlerinde yeniden aday olan Devlet Başkanı Beşar Esad, bayram namazı için Emevi Camii'ndeydi.

Esad, Suriye halkı ve dini önderle birlikte Tarihi Emevi Camii'nde bayram namazı kıldı.

ŞUŞA'DA 29 YIL SONRA İLK BAYRAM

Azerbaycan ve Türkiye'nin Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Karabağ'da da yıllar sonra Bayram heyecanı yaşandı. Zaferin sembol şehri olan Şuşa'da bayram namazı kılındı.

Tarihi Yukarı Gövher Ağa Camisi'nde Şuşa'da 29 yıl sonra kılınan ilk bayram namazı Azerbaycan'ın ulusal televizyonlarınca canlı yayınlandı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'de Şuşa'daydı. Ermenistan'ın işgalinden kurtarılan Karabağ'ın sembol şehri Şuşa'da inşa edilecek yeni caminin temelini attı.

Caminin mimarisinin Şuşa'nın kurtuluş günü olan 8 Kasım tarihi dolayısıyla 8 rakamı tarzında inşaa edilecek.

# abd # Azerbaycan # aliyev # Karabağ # suriye # bayram # ramazan bayramı # bayram namazı # Ermenistan # beşar esad # şam # İlham Aliyev # susa