Rıza Zelyut Atatürk'e hakarete itiraz ettiği için ikinci kez hakim karşısına çıktı

Aydınlık Gazetesi Yazarı Rıza Zelyut'a, eski Rize Milletvekili Şevki Yılmaz'ın şikayetiyle açılan davada ikinci duruşma yapıldı. Zelyut; Şevki Yılmaz'ın Atatürk'e hakaret etmesine tepki gösterdiği için hakim karşısına çıktı.

Rıza Zelyut Atatürk'e hakarete itiraz ettiği için ikinci kez hakim karşısına çıktı

Rize eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın Aydınlık Gazetesi Yazarı Rıza Zelyut'a açtığı davada ikinci duruşma görüldü.

Şevki Yılmaz'ın Atatürk'e yaptığı hakaretlere tepki gösteren Rıza Zelyut'un davası 19 Temmuz'a ertelendi.

Konuyla ilgili olarak Zelyut, Ulusal Kanal'a yaptığı açıklamada, "Atatürk'ü savunmanın suç olduğu bir ülkedeyiz" ifadelerini kullandı.

Zelyut'un şunları söyledi:

Duruşmanın ana konusunu ben özetleyeyim. Şevki Yılmaz, en az 20-25 yıldır; Atatürk'e, Türkiye Cumhuriyeti'ne, Cumhuriyet'i kuran ideolojiye, hakaretler yağdırıyor. Bunun Akit gazetesindeki yazısında Atatürk'ü, arkadaşları, Cumhuriyet'i kuranları da 'Selanik dönmesi' gibi karalamaya çalışmasına ben geçen yıl, Aydınlık'ta 14 Ağustos'taki yazımda "Rize dönmesi Şevki, Atatürk'e laf söyleyemez" diye cevap verdim. Bu yazım üzerine Şevki Yılmaz, paldır küldür beni şikayet etti. Çağlayan Adliyesi'ne gittik. Ne yazık ki savcı da Şevki Yılmaz'a hak vererek, yargılanmamı istedi. Bu ikinci duruşmamız. Bugün duruşmaya girdim. Birinci duruşmada özet olarak şunları söyledim: Burada yargılanan Türkiye Cumhuriyeti'nin değerleri ve Mustafa Kemal Atatürk'ün düşünceleridir. Ben onları savundum. Bu yüzden bu saçma davanın düşürülmesini istiyorum dedim. Fakat, yargıç, davayı 19 Temmuz'a erteledi. Atatürk'ü savunmanın suç olduğu, Atatürk'e hakaret etmenin özgürlük olduğu ve basın özgürlüğü sayıldığı bir ülkedeyiz.

ulusalkanal.com.tr

# Rıza Zelyut # hakim karşısında # ikinci kez