AB'den Türkiye'ye iş birliği mesajı

Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye yakın iş birliği mesajı geldi. AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, "İlişkilerin temeli, Türkiye ile yakın iş birliği ve koordinasyon" dedi.

AB'den Türkiye'ye iş birliği mesajı

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD'de bulunan Avurpa Birliği Temsilcilerinden Türkiye ile iş birliği mesajı geldi.

Birleşmiş Milletler 76. Genel Kurulu nedeniyle New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile AB Yüksek Temsilcisi Josep Borrell görüştü.

İkilinin görüşmesi sonrası Borrell, sosyal medya hesabından açıklama yaptı. "Türkiye ile yakın iş birliği ve koordinasyon esastır" ifadesini kullandı.

Paylaşımında BM Genel Kurulu esnasında Çavuşoğlu'nu görmek güzel" ifadesine yer veren Borrell, görüşmede AB-Türkiye ilişkilerinin yanı sıra, Kıbrıs, Doğu Akdeniz ve Afganistan'daki durumu da ele aldıklarını bildirdi.

# abd # türkiye # new york # Dışişleri Bakanı # Mevlüt Çavuşoğlu # Kıbrıs # doğu akdeniz # Afganistan # avrupa birliği # iş birliği # ab # Birleşmiş milletler # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # BM Genel Kurulu # Josep Borrell # Birleşmiş Milletler Genel Kurulu # AB Yüksek Temsilcisi