Soner Yalçın yazdı: Bu konularda ''particilik'' olmaz, bu vatan görevidir

Sözcü yazarı Soner Yalçın Suriye'nin kuzeyinde Amerika'nın İkinci İsrail planıyla ilgili tehlikeye dikkat çekti. IŞİD ve PYD'nin danışıklı döğüş yaptığını belirten Yalçın, PYD'nin bölgede etnik temizlik yaptığını söyledi. Yalçın, "ABD uçakları IŞİD'i vuruyor. PYD toprak kazanıyor" dedi.

Soner Yalçın yazdı: Bu konularda ''particilik'' olmaz, bu vatan görevidir

Amerika'nın ikinci İsrail planıyla ilgili gazeteci Soner Yalçın tehlikeye dikkat çeken bir yazı kaleme aldı. Yalçın Türkiye'yi bölünme tehtidiyle yüz yüze bırakan gelişmelerle ilgili "vatan görevi" çağrısı yaptı.

Yalçın yazısında "bugün yanı başımızda Türkiye'yi yakından ilgilendiren/gelip geçmeyecek tarihi olaylar yaşanmaktadır. Bu konularda "particilik" olmaz! Bu vatan görevidir. Erdoğan diyor ki: "Bölgeden 15 bin Arap ve Türkmen, Türkiye tarafına geçti, boşalan yerlere PYD ve PKK yerleştiriliyor. Bu pek hayra alamet değil…" Üzerinde durmak istediğim konu; Angelina Jolie'nin, Erdoğan'ı ikna etmesine izin vermemek gerekir. Erdoğan'ın bu sözlerinin arkasında durmasını sağlamak gerekir." ifadelerini kullandı.

Yalçın bölgede PYD'nin etnik temizlik yaptığını vurguladı; IŞİD ve PYD'nin aynı oyunun figüranları olduğunu belirtti. Yalçın, "ABD uçakları IŞİD'i vuruyor. PYD toprak kazanıyor" dedi.

"IŞİD'in görevinin 'Kürt koridoru' açmak" olduğunu söyleyen Yalçın, PYD'nin de etnik temizlik yaptığına işaret etti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # ışid # israil # pyd # tayyip erdoğan # Soner Yalçın # angelina jolie