Metal grevi ertelendi

Hükümet, 10 bin işçinin katıldığı metal grevini erteledi. Bakanlar Kurulu, 18 metal fabrikasında başlayan grevi "milli güvenliği bozduğu" gerekçesiyle 60 gün erteledi.

10 bin metal işçisi, 18 fabrikada grevdeydi. Ancak hükümet, metal sektöründe başlayan bu büyük grevi, daha ikinci günündeyken erteledi.

Karar, resmi gazetenin mükerrer sayısında ilan edildi. Bakanlar Kurulu, Birleşik Metal-İş Sendikasının başlattığı grevi "milli güvenliği bozucu" nitelikte olduğu gerekçesiyle, 60 gün süreyle erteledi.

Birleşik Metal-İŞ Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, konuyla ilgili Ulusal Kanal canlı yayınına katıldı.

Serdaroğlu, işverenin önerdiği sözleşmeyi asla imzalamayacaklarını söyledi.

Düşük ücretlere zam talebiyle başlayan grevin ertelnemsi sosyal medyada da geniş yankı buldu. "Metal grevi yasaklanamaz" başlığı sosyal medyada birinci sıraya oturdu.

Grev yasağına bir tepki de İşçi Partisi'nden geldi. "korktular grevi yasakladılar" denilen açıklamada, herkesi "ulusal ekonominin çökertilmesine karşı, AKP'den kurtulmak için mücadeleye çağırdı.

Grevin ertelenmesine saatler kala, İşçi Partisi, Cumhuriyet Kadınlar Derneği ve Taşeron işçileri Derneği de Hatay'daki işçilere destek ziyaretinde bulundu.

Şimdi gözler Birleşik Metal-İş sendikasında. Sendika avukatları, grev erteleme kararının durdurulması için dava açmaya hazırlanıyor.

ulusalkanal.com.tr

# ertelendi # metal grevi