SETA'da art arda istifa: Dr. Doğu Perinçek ve Prof. Dr. Emin Gürses SETA için ne demişlerdi?

SETA'daki istifa depremi gündeme bomba gibi düştü. Bu gelişmeler ile birlikte SETA'ya dair uyarılar da gündeme geldi. Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, SETA'nın ABD ve İsrail'in kontrolünde olduğunu söylerken İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Gürses de hükümete verdiklerini söyleyen bu oluşuma karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önlem aldığını ima etmişti.

SETA'da art arda istifa: Dr. Doğu Perinçek ve Prof. Dr. Emin Gürses SETA için ne demişlerdi?

Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı'ndaki (SETA) istifa depremi gündeme bomba gibi düştü.

Toplum ve Medya Araştırmaları Direktörü İsmail Çağlar, Avrupa Araştırmaları Direktörü Enes Bayraklı, Strateji Araştırmaları Direktörü Hasan Basri Yalçın, SETA Strateji Araştırmacısı Veysel Kurt ve SETA bünyesinde yayınlanan Kriter Dergisi Yayın Koordinatörü Yusuf Özkır istifalarını Twitter'dan duyurdu.

İstifa haberleriyle çalkantılar yaşayan SETA'ya dair daha önce önemli uyarılar gelmişti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek, Ulusal Kanal'da Çıkış Yolu programında hükümete çağrıda bulundu:

- SETA'ya olan bütün besleme kaynakları durdurulmalıdı. Aynı zamanda Türkiye hükümeti SETA ile en küçük bir ilişkisin olmadığının, SETA'nın ürettiği strateji ve siyasetlerin hükümet tarafından dikkate alınmadığının ilan edilmesi gereklidir. Çünkü bunlar hükümet adına çalışıyoruz diyorlar, hükümetin temsilcisi gibi konuşuyorlar. Hatta hükümete yön veriyoruz diyorlar ama onlara yön veren de Amerika ve İsrail'dir.

İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emin Gürses, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında ABD destekçilerinin olduğunu söylemesi SETA'yı anımsatıyor:

- Tayyip beyin yanında bir iki ekip var, ''Aman Biden önemli adamdım. Aman Şam'dan uzak duralım, aman Rusya'dan uzak duralım'' diyor. Ama Tayyip Erdoğan bunları görüyor. Duyduğum kadarıyla bunlara şerit de çekti. Fakat onları yakınında tutuyor.

# abd # amerika # erdoğan # israil # hükümet # Doğu Perinçek # istifa # seta # emin gürses