Tekneler Ruslara bel bağladı

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da tur tekneleri son 40 yılın en ıssız günlerini yaşıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle tekne sahiplerinin bu sezondan fazla beklentisi kalmadı. "Mavi tur" için dış pazarın açılmasını bekleyen tekne sahipleri, Rus turistlerin yolunu gözlüyor.

Tekneler Ruslara bel bağladı

Her yıl çok sayıda yerli ve yabancı turisti ağırlayan Antalya'da tekneler Koronavirüs salgını nedeniyle hâlâ ıssız. Yaz aylarının vazgeçilmez aktivitelerinden günübirlik tur teknelerinin sahipleri, dış pazarın açılmasını bekliyor.

Tüm dünyayı etkileyen salgın nedeniyle, Akdeniz'in eşsiz koyları ıssız kaldı. Tur tekneleri, kısıtlamaların esnetilmesiyle kısmen hareketlenen iç turizmden henüz beklenen payı alamadı. Antalya Deniz Ticaret Odası Başkanı Ahmet Çetin, deniz turizminin salgından en çok etkilenen sektörden biri olduğunu söyledi.

Akdeniz Yelkenli ve Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Abdullah Demircan'ın bu sezondan pek beklentisi kalmamış.

Tekne sahiplerinin en büyük sorunu, denize açılmasalar bile yüksek sabit giderlerinin olması.

Yerli turistlerin ilgisini bekleyen tekne sahipleri, bu sezonu kurtarabilmek için hava trafiğinin başlayacağı Temmuz ayına ümit bağladı. Dış pazarın açılmasıyla başta Rus ve Almanlar olmak üzere, Avrupalı turistlerin "mavi tur" hareketliliği başlatması umuluyor.

ulusal.com.tr

# türkiye # koronavirüs # antalya # mavi tur