TBMM Başkanı Mustafa Şentop'dan Fransız parlamenter Sonia Krimi'ye tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Fransız parlamenter Sonia Krimi'ye "Kökenini hatırlatmayı, kökenine saldırı olarak algılayan, kökeninden utanan kişidir. Fransa’yı savunmak yeni vatandaş mazlum Tunuslu’ya kalmamalı. Tam bir 'Stockholm sendromu'. Yüzyıllarca Osmanlı’nın hükmettiği coğrafyalarda yaşayanlar kendi dilleriyle, kendi kültürleriyle yaşamaya devam ettiler. Osmalı ülkeler yönetti; insanların kökenine, inancına, dinine saygı duyarak; kökenlerinden utanmadan yaşayabilmelerini sağlayarak. Fransa’nın 50 yıl kaldığı coğrafyada ise kökeninden utanan, dilini kaybeden, kültüründen kopartılmış insanlar. Bana bir Fransızın cevap vermesini beklerdim; Henri Alleg’in La Question adlı kitabına Jean Paul Sartre’ın yazdığı önsözü okuyan bir Fransızın" ifadeleriyle tepki gösterdi

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'dan Fransız parlamenter Sonia Krimi'ye tepki

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mustafa Şentop, Fransız parlamenter Sonia Krimi'ye tepki gösterdi.

Şentop, şu ifadeleri kullandı:

"Kökenini hatırlatmayı, kökenine saldırı olarak algılayan, kökeninden utanan kişidir. Fransa’yı savunmak yeni vatandaş mazlum Tunuslu’ya kalmamalı. Tam bir “Stockholm sendromu”.

Yüzyıllarca Osmanlı’nın hükmettiği coğrafyalarda yaşayanlar kendi dilleriyle, kendi kültürleriyle yaşamaya devam ettiler. Osmalı ülkeler yönetti; insanların kökenine, inancına, dinine saygı duyarak; kökenlerinden utanmadan yaşayabilmelerini sağlayarak.

Fransa’nın 50 yıl kaldığı coğrafyada ise kökeninden utanan, dilini kaybeden, kültüründen kopartılmış insanlar. Bana bir Fransızın cevap vermesini beklerdim; Henri Alleg’in La Question adlı kitabına Jean Paul Sartre’ın yazdığı önsözü okuyan bir Fransızın."

ulusal.com.tr

# tbmm # mustafa şentop # Fransız