Yeniden yargılamanın önü açıldı

Yargıtay, Balyoz davasında yeniden yargılamanın önünü açan bir karara imza attı. 15'inci Ceza Dairesi daha önce oy birliğiyle onadığı bir kararı yeniden değerlendirerek bozdu. Gerekçe ise "delillerin doğru değerlendirilmemesi." Hukukçulara göre aynı süreç Balyoz, Şike ve Askeri Casusluk davaları için de işletilmeli.

Yeniden yargılamanın önü açıldı

Yargıtay 15'inci Ceza Dairesi, Balyoz ve Şike davalarında yeniden yargılamanın önünü açacak bir karara imza attı.

15'inci Ceza Dairesi, daha önce oy birliğiyle onadığı bir mahkeme kararını bozdu. Daire'nin bozma gerekçesi ise delillerin doğru değerlendirilmemesi. Karar; Balyoz ve Şike için emsal niteliğinde.

"Sahte çek ve benzeri suçlardan" aldığı 12 yıllık hapis cezası kesinleşen E. Ö. Yargıtay kararının düzeltilmesi için Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. E. Ö.'nün talebi kabul edildi ve 15'inci Ceza Dairesi'ne gönderildi.

İtirazını görüşen Daire de "yanlış karar vermişiz" diyerek daha önce oy birliğiyle onadığı mahkeme kararını bozdu. Hakkında yakalama emri çıkarılan E. Ö.; bu sayede cezaevine girmekten kurtuldu.

Kararı değerlendiren hukukçular, uygulamanın Balyoz, İstanbul "Askeri Casusluk" ve Şike davaları açısından da yol gösterici olduğunu vurguladı. Hukukçular; "delillerin değerlendirilmesinde hata yapıldı" diyen Yargıtay'ın usulen değil; davanın esasa girerek yeniden karar verdiğine dikkat çekti.

Balyoz, Askeri Casusluk ve Şike avukatları da kararların onanmasının ardından Yargıtay'a itiraz etmişti. Başsavcılık henüz itirazlarla ilgili kararını açıklamadı. Avukatlar aynı sürecin işletilmesini bekliyor.

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # karar # yargıtay # emsal # yeniden yargılama