İşte TBMM Soruşturma Komisyonu Raporu

AKP'li üyelerin oy çokluğuyla 'Yüce Divan'a gerek yok' kararı alan Soruşturma Komisyonun raporu tamamlandı. 197 sayfa, 2 bölümden ve muhalefet şerhlerinden oluşan raporda "Yüce Divan'a sevk için yeterli şüphe yok. Rüşvet için gereken karşılıklı anlaşma yok" ifadeleri yer alıyor.

İşte TBMM Soruşturma Komisyonu Raporu

Eski bakanlar Zafer Çağlayan, Egemen Bağış, Erdoğan Bayraktar ve Muammer Güler hakkında Soruşturma Komisyonu'nun yazdığı rapor tamamlandı.

197 sayfalık rapor muhalefet şerhleriyle bin100 sayfayı buluyor. 2 bölümden oluşan raporun son cümlesinde komisyon çalışmaları özetlendi.

İlk bölümde 4 Bakanın görev ve yetkileriyle ilgili kanun maddeleri, suçlamalara ilişkin Türk Ceza Kanunu ve diğer kanunlarda yer alan suç maddeleri sıralandı. Kaçakçılık, Resmi Belgede Sahtecilik, Rüşvet ve Görevi Kötüye Kullanma suçlarının yasalarda yer alan tarifleri de komisyon raporunda tüm ayrıntılarıyla yer aldı.

Soruşturmaların "manidar ve isimsiz ihbarlarla" gerçekleştirildiğine vurgu yapılan raporda "Soruşturma, yasaların hileli yollar denenerek aşılması suretiyle yetkisiz hukuksuz olarak yürütüldüğü" belirtildi.

Raporda, Erdoğan Bayraktar hakkında "Soruşturma önergesinde yazılı fiillerin işlendiğine dair hiçbir delil elde edilemedi." ifadesi yer aldı.

Komisyon raporunda Zafer Çağlayan hakkında "Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan soruşturma sonucunda fiilin kaçakçılık suçunu oluşturmadığı gerekçesiyle takipsizlik kararı verildi." Muammer Güler hakkında ise "İsnat edilen suçları işlediğine dair yeterli şüphe oluşmadı." cümleleri yer aldı.

Anayasanın 38'nci maddesinin "Kanuna aykırı olarak elde edilmiş bulgular, delil olarak kabul edilemez" fıkrasıyla, mahkemelerde bakanlar hakkında verilen "takipsizlik" kararlarına özellikle vurgu yapıldı.

Sonuç bölümünde; "Bakanların isnat edilen suçları işlediğine dair yeterli şüphe olmadığından Yüce Divan'a sevkine gerek yoktur" ifadesinin yer aldığı raporda muhalefet şerhlerine yer verilmemesi dikkat çekti.

TBMM matbaasında basıldıktan sonra milletvekillerine dağıtılacak rapor Genel Kurul'da ele alınacak.

ulusalkanal.com.tr

# tbmm # muammer güler # rapor # Erdoğan Bayraktar # yolsuzluk # zafer çağlayan # egemen bağış # soruşturma komisyonu