IŞİD'in 'savaş bakanı' Deyri Zor'da öldürüldü

Rusya Suriye'nin doğusundaki Deyr Ez Zor'a hava saldırısı düzenledi. Rusya, terör örgütü IŞİD'in sözde "Savaş Bakanı" Gülmurad Halimov'un öldürüldüğünü duyurdu. İddiaya göre Amerika 20 terör örgütü IŞİD 'komutanı'nı da uçakla güvenli bölgelere tahliye etti. Rusya'nın gönderdiği insani yardım konvoyu da bölgeye ulaştı

IŞİD'in 'savaş bakanı' Deyri Zor'da öldürüldü

Rusya jetleri, Deyri Zor'daki IŞİD hedeflerini vurdu. IŞİD'in sözde "savaş bakanı" Gülmurad Halimov'un öldürüldüğü açıklandı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, harekatın Deyri Zor yakınlarındaki komuta merkezine yapıldığı belirtildi. Harekatta, IŞİD'in 4 etkili komutanının da aralarında bulunduğu 40 militanın öldürüldüğünü ifade edildi.

Suriye ordusunun operasyonlarının görüşüldüğü komuta merkezinde, Tacikistan asıllı ve daha önce Tacikistan ordusunun özel kuvvetler biriminde görev yapmış olan ve daha sonra IŞİD'e katılan ‘savaş bakanı' Gülmurad Halimov'un da olduğu aktarıldı.

Suriye ordusu Deyrezzor’un 50 kilometre güneybatısında yer alan Kebacib Beldesini de terör örgütü IŞİD’ten kurtardı

Öte yandan Amerika'nın Deyri Zor'da 20'den fazla IŞİD komutanını ülkenin kuzeyine tahliye ettiği iddia edildi.

Sputnik ajansına konuşan bir askeri-diplomatik kaynak, Washington'un Amerikan özel servisleri tarafından desteklenen IŞİD komutanlarının tecrübesinden farklı alanlarda istifade etmeyi amaçladığına dikkat çekti.

Bu arada IŞİD kuşatmasının kırılmasından sonra yola çıkan insani yardım konvoyu da bölgeye ulaştı. Rusya Savunma Bakanlığı, konvoyun gıda ürünleri, şişelenmiş içme suyu, tıbbi malzemeler, mobil jeneratörler ve ilk yardım malzemeleri taşıdığını açıkladı.

ulusal.com.tr

# rusya # ışid # suriye # deyri zor