Hatay'da “Türkiye, Suriye ve Rusya Krizi” konulu panel düzenlendi

Hatay'da "Türkiye, Suriye ve Rusya Krizi" konulu panel düzenlendi. Panelde konuşan Emekli Amiral Soner Polat, Rusya ve Türkiye'nin toprak bütünlüğünün birbirini etkilediğini krizin bir an önce aşılması gerektiğini vurguladı. Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva da Suriye'nin toprakları üzerinde başka bir devlete izin vermeyeceğini söyledi.

Suriye sınırında bulanan Hatay 5 yıldır savaşın gölgesinde. Suriye'deki terör gruplarının çatışmasından en çok etkilenen illerin başınde geldi.

Halkın terör grupları yüzünden can güvenliği kalmadı. Üstene birde Rusya ile yaşanan uçak krizi eklendi. Bu gelişmler karşısında Vatan Partisi, CKD ve daha birçok dernek "Türkiye, Suriye ve Rusya krizi" konulu panel düzenlendi.

atan Partisi Genel Sekreteri Serhan Bolluk, Suriye ve Rusya ilişkilerine önem verdiklerini bu nedenle heyet gönderdiklerini söyledi.

Rusya'daki görüşmelerini aktaran Emekli Amiral Soner Polat, 2 ülkenin bütünlüğü birbirine bağlı dedi.

Polat, Rusya krizinin bir an önce aşılması gerektiğini vurguladı.

Şam Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Yuva da Suriye krizine değindi. Yuva Suriye devletinin YPG ile birlikte hareket etmediğini söyledi.

Yuva, Suriye'nin topraklarında başka bir devlete izin vermeyeceğini açıkladı.

ulusalkanal.com.tr

# türkiye # suriye # hatay # rusya krizi