45 saat sonra açıldı

İstanbul-İzmir karayolunda iki gündür süren kar esareti insanları çileden çıkardı. Yüzlerce kişi 2015'e araçlarında mahsur kalmış bir şekilde girdi. Tam 45 saat süren çalışmanın ardından kapanan karayolu tekrara trafiğe açıldı.

45 saat sonra açıldı

İstanbulkarayolu Balıkesir bölgesinde, iki gündür süren kar esareti çileye dönüştü.

Balıkesir - Akhisar arasındaki Gelenbe bölgesinde kardan kapanan 10 kilometrelik yol üzerdindeki yaklaşık 300 aracın kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. Trafik akışının yönlendirildiği Balıkesir Edremit yolunda da, kar nedeniyle kaza yaşandı. Trafik yine kilitlendi.

Salı günü havanın soğumasıyla birlikte Balıkesir bölgesinde yoğun kar yağışı başladı. Karın yağdığı ilk saatlerde, yol üzerinde TIR'ın devrilmesiyle iki şerit tamamen kapandı. Ekipler bu kazaya hızlı müdahale edemedi. Kara hazırlıksız yakalanan karayolları ekipleri yetersiz kalınca yeni yıl öncesine araç sayısının arttığı karayolunda salı günü saat 15.00 sıralarında trafik kilitlendi. Yolun kapalı olmasına rağman Balıkesir ve Manisa'dan araç durdurulmayınca tam bir kör düğüm yaşandı.

Karın her geçen saat etkisini arttırmasıyla, Balıkesir ile Akhisar arasındaki Gelenbe Bölgesi'nde, yüzlerce kamyon, yolcu otobüsü ile özel araçlar mahsur kaldı. Vatandaşlar yeni yıla araçlarında mahsur girdi.

Gece boyunca, kurtarılmayı bekleyen vatandaşlara, yollardaki araçların engel olması üzerine karoyolları ve yardım ekipleri de ulaşamadı. Yol üzerinde bulunan tali ekiplerinin müdahaleleri de yetersiz kaldı.

Salı günü kapanan Balıkesir-İzmir karayolu 45 saatin ardından açıldı.

ulusalkanal.com.tr

# izmir # istanbul # Balıkesir # kar # Hava durumu # akhisar