FKÖ Washington Ofisi kapatılacak

ABD, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Washington'daki ofisini kapatma kararı aldı. Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada "iki tarafın doğrudan pazarlığa girmesi tek yol" ifadesi kullanıldı. Öte yandan Gazze'deki İsrail ablukası sürüyor. İsrail Deniz Kuvvetleri, ablukayı kırmaya çalışan Filistinlilere gerçek mermi ile müdahale etti.

Filistin Kurtuluş Örgütü'nün Washington ofisi 1 ay içinde kapatılacak.

ABD Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada "Yönetim, Kongrenin kaygıları bağlamında şu anda Filistin Kurtuluş Örgütünün Washington ofisini kapatma kararı aldı" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, kapatma kararına gerekçe olarak "Filistin Kurtuluş Örgütü'nün, İsrail'le anlamlı bir anlaşma içerisine girecek doğrudan girişimlerde bulunmamış olması" gösterildi.

Örgüte Washington ofisini boşaltmaları için talimat verdiklerini belirten bakanlık yetkilileri ofisin 10 Ekim'den önce kapatılacağını açıkladı.

Türkiye'den ise ABD'nin kararına tepki geldi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Karar endişe vericidir ve ABD'nin Ortadoğu barış sürecinde tarafsız konumunu yitirdiğinin bir başka göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

Gazze'de ise yine İsrail zulmü vardı. İsrail deniz kuvvetleri Filistinlilere gerçek mermilerle saldırdı.

Gazze Ablukasını Kırma Ulusal Hareketi tarafından 7. kez düzenlenen deniz eylemine İsrail askerleri yoğun ateşle karşılık verdi.

Filistinlilerin içinde bulunduğu kayıklar İsrail’in deniz sınırına yaklaştığında İsrail deniz kuvvetleri ateş açtı.

Açılan ateş sonucu biri gazeteci 49 kişi yaralandı. Yaralıların bir kısmı İsrail askerlerinin kullandığı göz yaşartıcı gazdan etkilendi.10 kişi tedavi için hastaneye kaldırıldı.

ulusal.com.tr