İşçi Partisi'nden FKÖ'ye mesaj

İşçi Partisi'nden FKÖ'ye mesaj

Filistin'in bağımzılığı için 50 yıldır mücadele veren Filistin Kurtuluş Örgütü'nün kuruluş yıldönümü için İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek mesaj yayımladı.

"İşçi Partisi, Filistin halkının emperyalizme ve siyonizme karşı mücadelesinin öncüsü, Filistin Kurtuluş Örgütü'nün 50. kuruluş yıl dönümünde Türkiye halkının dostluk ve dayanışma selamlarını iletir. Abu Ammar’ın 50 yıl önce kuruluşuna önderlik ettiği FKÖ, bağımsız ve egemen Filistin Devleti’ni ABD ve İsrail’in baskılarına ve saldırılarına rağmen adım adım inşa ediyor. Bağımsız Filistin, başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası platformlarda hakkı olan yeri alıyor"

Perinçek mesajında Filistin'de varılan milli mutabakata vurgu yaptı.

"Filistin’in dostu ve silah arkadaşı olan İşçi Partisi, Filistin'in iki kesimi Batı Şeria ve Gazze arasında varılan milli birliği selamlıyor. Milli Birlik Hükümeti'nin, Bağımsız Filistin’in inşasında tarihi bir adım olduğuna inanıyoruz. Filistin’in birliğinin pekişmesi İsrail'i daha da zor durumda bırakacak, barış görüşmelerinde Filistin'i güçlendirecektir"

Amerikan emperyalizminin ve siyonist İsrail'in Arap halkının direnişiyle bozguna uğradığını belirten Perinçek, bağımsız Filistin devletinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

"Kudüs'ün başkent olacağı Bağımsız Filistin kaçınılmazdır ve yakındır. İşçi Partisi ve Türkiye halkı, Filistin halkının bu hedefe varmak için verdiği mücadelesinde sonuna kadar yanında olmaya devam edecektir. En içten devrimci selamlarımızla"

ulusalkanal.com.tr

# Doğu Perinçek # işçi partisi # fkö