Uzmanlar Kovid'e karşı uyarıyor: Bu önlemlere dikkat edin

Kovid-19 salgınında hayati önem taşıyan 3 kurala uyulmaması vakaların artışa neden oluyor. Tırmanışın önüne geçmek için İçişleri Bakanlığı 81 İl Valiliğine ek genelge gönderdi. Kamuya açık alanlarda sigara içmek yasaklandı.

Uzmanlar Kovid'e karşı uyarıyor: Bu önlemlere dikkat edin

Haber: Dilek Doğan / Kamera: Emre Alp Genç

Tablodaki sayılar sürekli artıyor. Toplumun genelinin uygulaması gereken kurallardaki eksiklikler nedeniyle hasta sayısı 2 bin 700'e dayandı. Buna ek olarak bir de içimizde dolaşan pozitif vakalar var.

Bakanlık, cadde ve sokaklarda "sigara içtiği" için maskeyi çene altına indiren ve yanlış kullanımlar için harekete geçti.

Vatandaşların özellikle yoğun olarak bulunduğu cadde ve sokaklarda, meydanlar ve toplu taşıma araç durakları gibi alanlarda, sigara içmek artık yasak.

Salgının önüne geçilmesi için yapılması gerekenler aslında çok basit. Bireyin kendisini ve toplumu maskeyle korumaya alması gerekiyor.Mesafe kuralına uyabilmek için çaba göstermek şart.

Ankara, İstanbul ve Mersin'in ardından Tekirdağ, Hatay, Balıkesir ve Kastamonu'da da koronavirüs tedbirleri kapsamında, 65 yaş ve üzeri vatandaşlara sokağa çıkma kısıtlaması getirildi

Uzmanlar, önlemlerin toplumun geneline uygulanması gerektiğini belirtiyor.

ulusal.com.tr

# istanbul # ankara # Mersin # salgın # hasta # tablo