Yurtta son durum

Kar yağışı yurdu esir aldı. 26 ilde okullar tatil edildi. Muş'ta 200, Bitlis'te 228, Bingöl'de 270 köy yolu ulaşıma kapandı. Birçok ilde de kazalar oldu, araçlar yolda kaldı.

Yurtta son durum

Kar yağışı yurdu esir aldı. 26 ilde okullar tatil edildi. Muş'ta 200, Bitlis'te 228, Bingöl'de 270 köy yolu ulaşıma kapandı. Birçok ilde de kazalar oldu, araçlar yolda kaldı.

Sibirya soğukları Türkiye’yi esir aldı. Birçok il ve ilçede Valilikler okulları tatil etti.

İstanbul bugün, yarın ve Perşembe sıfırın altını görecek. Meteorolojinin uyarısı üzerine Valilik İstanbul'da bugün ilk, orta ve liseleri tatil etti.

Ankara, Samsun, Amasya, Kocaeli, Konya, Elazığ, Isparta, Gümüşhane, Burdur, Kütahya, Manisa, Afyon,Kırıkkale, Bursa Balıkesir, Bingöl,Tunceli, Ordu, Uşak, Kars, Malatya, Çorum'da 1 gün, Bitlis, Denizli ve Kastamonu'da 2 gün Sakarya'da ise taşımalı sistemle eğitim veren okullar tatil edildi.

Muş'ta 200, Bitlis'te 228, Bingöl'de 270 , Elazığ'da 35, Zonguldak'ta 31 köy yolu ulaşıma kapandı.

Karlı yollar yine geçit vermedi. İspir İlçesi'nden Erzurum'a gitmek için yola çıkan 10 araç ve yolcular Gölyurt geçidinde mahsur kaldı.

Tunceli’de iki günden bu yana devam eden kar yağışı hayatı durma noktasına getirdi.

Kent merkezinin yüzde 70’ine dün geceden bu yana elektrik verilemiyor. Tunceli-Ovacık karayolu da birden farklı noktaya çığ düştü. 350 köye de ulaşım sağlanamıyor.

Türkiye'de sıcak illerin başında gelen Muğla'da hava sıcaklığı eksi 6'ya kadar düştü.

Kar kazaları da beraberinde getirdi. Yozgat'ta buzlanma nedeniyle kayarak kontrolden çıkan otomobil, istinat duvarında asılı kaldı.

Kastamonu-İstanbul yolunda da bir kamyon kayarak devrildi. Yol 5 saat ulaşıma kapandı.

Karadeniz’i İç Anadolu’ya bağlayan Çorum-Samsun ve Çorum-Amasya karayolunda da tarfik akışı sağlanamıyor. Sürücüler karayollarına tepkili.

Yolcuların mahsur kalmaması için Bursa İnegöl'de yolcu otobüsleirn çıkışına izin verilmiyor. Bursa-Ankara yolunun Bozüyük mevkii de kardan kapandı.

Soğuk kış günlerinde vatandaşların tercihi sıcak sular oldu. Van'ın Erciş ilçesindeki sıcak su kaynağı, yurttaşların akınına uğradı.

Adana’da fırtına etkili oldu. Yağışlar nedeniyle eski tekstil fabrikasının duvarı yıkıldı.

Hatay'da sağnak yağış Antalya'da ise hortum etkili oldu. Kumluca'da 110, Demre'de 20 dönüm serada zarar oluştu.

Fırtına Malatya'da çatıları uçurdu. Vergi Dairesi binasına sonradan ekleme yapılan saç çatı uçtu.

O sırada kaldırımdan geçen 1 anne ile çocuğu ağır yaralandı.

ulusalkanal.com.tr

# kar yağışı # kar yağışı nerelerde var