Muğla'da tarım arazileri su altında kaldı

Kar ve tipi nedeniyle Doğu'da köy yolları ulaşıma kapandı. Muğla ve Çanakkale'de ise şiddetli sağanak etkili oldu.

Muğla'da tarım arazileri su altında kaldı

Kar ve tipi nedeniyle Elazığ ve Şırnak'ta 224, Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'ta ise 780 yerleşim biriminin yolu ulaşıma kapandı. Karla mücadele ekipleri, yol açma çalışmaları başlattı.

Ağrı'da da kar yağışı ve tipi etkili oldu. Karayolları ekipleri, ulaşımda aksamalar yaşanmaması için karla mücadele çalışması başlattı. Belediye ekipleri de karla kaplı cadde ve sokakları temizledi.

Kış mevsiminin çetin geçtiği kentlerin başında gelen Erzurum ve çevresinde karla kaplı dağlarda güzel manzaralar oluştu. ''Erzurum dağları kar ile boran'' ve ''11 ay beyaz, bir ay ayaz, gerisi de yaz gardaş yaz'' sözleriyle soğuk havası türkülere konu olan kent, beyaza büründü. Yüksek rakımlı sıra dağlarının kış güzelliği drone ile havadan görüntülendi.

Rize, Gümüşhane ve Bayburt'ta kar yağışı etkisini sürdürüyor. Bayburt'ta ekipler, iş makineleriyle kar küreme ve tuzlama çalışması yaptı. Rize'de 32, Gümüşhane'de ise 154 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor. Ekipler, kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalarına devam ediyor.

Muğla'da sağanak nedeniyle tarım arazileri su altında kaldı. Menteşe, Fethiye, Köyceğiz ve Ortaca ilçelerinde tarım arazileri, narenciye ve nar bahçeleri suyla doldu. İl genelinde yağışlar aralıklarla sürüyor.

Çanakkale'de şiddetli yağış, su baskınlarına neden oldu. Bayramiç ilçesinde sabah başlayan şiddetli yağmur hayatı olumsuz etkiledi. Kentteki bir hayvan barınağı da su altında kaldı. Birçok sokakta şiddetli yağış nedeniyle taşlar yerinden söküldü.

# çanakkale # sağanak # yağış # kar # muğla # şırnak # Elazığ # ağrı # rize # gümüşhane # Bayburt # sel # yaz # tipi