Kredi kartı sahipleri dikkat!

BDDK'nın bankaların faiz dışında alacakları ile ilgili hazırladığı kurum içi taslak yanlışlıkla internete yüklendi. Buna göre limiti 5 bin liranın altında olan kredi kartlarından, 25 lira yıllık kart ücreti alınacağı ortaya çıktı. Kredi kartı kullanıcılarından gelen tepki üzerine taslak hemen kaldırıldı. Uzmanlar, bu taslakla ücretlerin yasallaştırıldığını belirtti.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun, bankaların faiz dışında alacakları ücretlerle ilgili taslağının ayrıntıları ortaya çıktı.

Kurum içinde yazışmalarda kullanılan taslak yanlışlıkla internete yüklenince, yeni düzenleme ortaya çıktı.

Yeni taslakla birlikte kart limiti 5 bin liranın altında olan kredi kartlarından en fazla 25 lira yıllık kart ücreti alınmasının önü açıldı.

Tüketicilerden tespki geldi. Tüketici Güvenliği Derneği Başkanı Murat Köse, "Borçlanmış vatandaşın ekonomik bağımlılığını kullanıyorlar" dedi.

Köse, Bankacılık Denetleme ve Düzenleme Kurulu'nun kendiyle çeliştiğini belirtti, 28 Mayıs'a dikkat çekti.

TL ve döviz cinsi hesap işletimlerinin yanı sıra para çekme ve para transferleri, faturama ödeme gibi bir çok işlem içinde BDDK'nın belirlediği oranda ücret alınacak.

Taslaktaki önemli bir düzenleme ise, taksit yasağını aşmak için kullanılan "hediye çeki" satışlarına da "taksit yasağı getirilmesi oldu.

ulusalkanal.com.tr

# kredi kartı # BDDK # yasal