Deyri Zor tamamen kurtarıldı! ABD, Şam'a temsilci gönderdi

Suriye ordusu, Deyri Zor'u IŞİD'ten geri aldı. Suriye devlet televizyonu, kentin teröristlerden tamamen kurtarıldığını duyurdu. Irak ordusu da Suriye sınırındaki El Kaim'i terör örgütü IŞİD'den aldı. Bu arada Amerikalı üst düzey bir yetkili Şam'a giderek Suriye'nin Ulusal Güvenlik Şefi Ali Memlük ile görüştü

Deyri Zor tamamen kurtarıldı! ABD, Şam'a temsilci gönderdi

Suriye ordusu Deyri Zor şehrini IŞİD'den kurtardı. Suriye Devlet televizyonu, Deyri Zor'un teröristlerden tamamen alındığını duyurdu.

Suriye ordusu karadan ilerlerken Rusya da IŞİD'in Deyri Zor'da elinde tuttuğu son noktalara hava operasyonu düzenliyordu.

Rusya'nın hava desteğiyle birlikte haftalardır Deyri Zor'a ilerleyen Suriye ordusu, IŞİD'in kuşatmasını Eylül ayı başında kırmıştı.

Fırat Nehri'nin batısında yer alan Deyri Zor, Suriye'nin doğusundaki en büyük ve en önemli şehir. Kent, Suriye'deki petrol üretiminin de merkezi sayılıyor.

Suriye ordusu adım adım ilerlerken, Amerika'dan Şam'a üst düzey bir yetkili gitti. Yetkili, Suriye'nin Ulusal Güvenlik Şefi Ali Memlük ile Şam'da bir araya geldİ.

Lübnan üzerinden karayolu ile Şam'a giden yetkilinin adı açıklanmadı. Memluk, Amerikalı yetkili ile yaptığı görüşmede, Suriye hükümetinin Amerikan kuvvetlerinin Suriye'deki varlığına topyekün karşı olduklarını söyledi. Memlük, Amerikan varlığını protesto ettiklerini belirtti ve Şam'ın da bu konuyu ele aldığını vurguladı.

Amerikalı yetkili ise Suriye'deki Amerikalı varlığının hedefinin danışmanlık görevi olduğunu ve IŞİD ile savaşmak olduğunu söyledi.

Görüşme Beyaz Saray'ın Suriye'ye politikasındaki değişikliğin işareti olarak yorumlandı. Bu arada Amerika, kısa bir süre önce IŞİD'den alınan Rakka'da bir askeri üs kurdu.

ulusal.com.tr

# ışid # suriye # deyri zor