Yarbay Ali Tatar mezarı başında anıldı

"Kan istemiyorum ama adil yargılanmalarını istiyorum’’ Bu sözler Poyrazköy ve Amirallere suikast kumpasında şehit olan Deniz Yarbay Ali Tatar’ın ablası Hürriyet Ünver’e ait. Yarbay Ali Tatar’ın Onur intiharıyla aramızdan ayrılışının 5. Yılında mezarı başında anıldı. Anmaya katılanların ortak talebi F tipine yönelik operasyonla gözaltına alınanların yargılanmasıydı.

Deniz Yarbay Ali Tatar’ın ablası Hürriyet Ünver kadeşini kumpasla şehit edenlere böyle seslendi.

Yarbay Ali Tatar 5 yıl önce kumpasla üzerine atılan iftiraları onuruna yediremeyen komutan. Poyrozköy ve Amirallere suikast davasının hakim ve savcıları kendisi hakkında ikinci kez tutuklama isteyince Tatar, dayanamadı ve beylik tabancasıyla hayatına son verdi. Arkasında eşini ve bir kızını bıraktı.

Yarbay Tatar, intiharının 5. Yılında mezarı başında düzenlenen etkinlikle anıldı. Anmada yine Cemaate karşı öfke vardı. Tatar'ın ablası Hürriyet Ünver, kardeşinin ölümnde pay sahibi olanların yargı önünde hesap vermeye başladığını belirtti.

Ali Tatar’ın Eşi Nilüfer Tatar’da eşinin mezarı başında kumpasta rol alan gazetecilerin, hakim ve savcıların sırayla yargılanmalarını istedi.

Ali Tatar’ın Ağabeyi Ahmet Tatar, ‘’yaramıza merhem olacak tek şey adalettir’’ diye konuştu. .

Anmaya Tatarı'ın kumpasta yargılandığı dava arkadaşları ile CHP, İşçi Partisi yöneticeleri de katıldı. Şehit Kurmay Albay Murat Özenalp’in eşi Sema Özenalp’te Tatar ailesini yalnız bırakmadı.

Ali Tatar’ın suikast planı yapmakla suçlandığı dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Eşref Uğur Yiğit de anmaya bir telgraf gönderdi.

ulusalkanal.com.tr

# Engin Alan # mhp milletvekili