ABD'nin seçimi terör örgütü PYD

Amerika Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Rakka operasyonu için en iyi seçeneğin PYD olduğunu söyledi. Türkiye ile farklı perspektiflere sahip olduklarını belirten Dunford "Bize göre en olabilir seçenek Suriye Demokratik Güçleridir" dedi. Dunford, PYD'ye henüz silah vermediklerini; ancak Trump'ın kararı imzalamadan önce Suriye'de silah depoladıklarını belirtti.

ABD'nin seçimi terör örgütü PYD

Amerika Savunma Bakanı Jim Mattis, Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve Trump'ın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Pentagon'da ortak basın toplantısı düzenledi.

Orgeneral Joseph Dunford toplantıda Rakkaoperasyonu konusunda Türkiye ile farklı perspektiflere sahip olduklarını söyledi. Dunford, Amerika için en iyi seçeneğin PYD olduğunu belirtti.

Türkiye'nin kaygılarını gidermek için sahada gerekli tedbileri aldıklarını ifade eden Dunford, "Verdiğimiz ekipmanların sadece Rakka operasyonu için verildiği ve başka bir yere gitmeyeceğini temin etme noktasında adımlar attık." dedi.

Dunford, PYD'ye henüz silah vermediklerini ancak son bir kaç aydır silah verme kararının çıkma ihtimaline binaen bölgede silah depoladıklarını belirtti.

Trump'ın IŞİD ile mücadele özel temsilcisi Brett McGurk'a da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun "Trump yönetimine McGurk’u görevden alması çağrısında bulunması" açıklaması soruldu.

McGurk, Bakan Çavuşoğlu’ya büyük saygı duyduğunu kaydetti, "Türkiye ile bazı taktiksel farklılıklarımız var ancak Dışişleri Bakanına büyük saygım var. Bakan Tillerson’ın çok yakın bir mevkidaşı ve yakın teması olan biri." dedi.

McGurk, Türkiye'nin IŞİD ile mücadelede kritik ve önemli bir ortak olduğunu vurgulayarak, "Türkiye olmaksızın IŞİD'i yenemeyiz." dedi.

Savunma Bakanı Jim Mattis de Amerika'nın Suriye’nin güneyinde yer alan El Tanf bölgesinde Suriye'ye ait bir konvoyu vurmasıyla ilgili konuştu. Mattis, İran'ın bölgedeki bazı hareketleri ve kapasitesinin, El Tanf'taki konvoyun vurulmasını tetiklediğini dile getirdi.

ulusalkanal.com.tr

# abd # amerika # operasyon # pyd # genelkurmay # rakka # Joseph Dunford