FETÖ'cü Hüseyin Korkmaz nasıl kaçtığını anlattı

Newyork'ta görülen "ABD Atilla'ya karşı" davası üçüncü haftasında. Pazartesi günkü duruşmada tanık olarak Eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz dinlendi. Korkmaz, Türkiye'den nasıl kaçtığını ve kaçarken 17 Aralık operasyonuna ait belgeleri nasıl beraberinde kaçırdığını anlattı.

"ABD Atilla'ya karşı" davasının üçüncü haftasında yeni gelişmeler yaşanıyor.

Pazartesi günü görülen duruşmada tanık sandalyesinde Eski Komiser Yardımcısı Hüseyin Korkmaz vardı.

Kormaz, Türkiye'de 17 Aralık soruşturması kapsamında yapılan operasyonların kısa süre sonrasında gözaltına alınmış, sonraki süreçte ise Silivri Cezaevi'nde 17 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilmişti.

Korkmaz, savcılığın 17-25 Aralık 2013 tarihinde Türkiye'de yapılan soruşturmalarda elde edilen ve ABD'deki davada kanıt olarak dava dosyasına giren belge ve telefon dinlemelerle ilgili ilk tanığı oldu.

Korkmaz'ın 17-25 Aralık soruşturması sırasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan 'bir numara' olarak bahsettiklerini söylemesi, ifadenin dikkat çekici kısımlarından.

Türkiye'den kaçarken 17 Aralık soruşturmasından temin edebildiği delilleri beraberinde getirdiğini söyleyen Korkmaz, Bir kaçakçı buldum, beni kaçırmasını istedim. Kara sınırından kaçtım." dedi. Firari Korkmaz, bu ülkelerden Türkiye'ye iade edileceğinden korktuğu için ABD'ye kaçmaya çalıştığını savundu.

17 Aralık operasyonunu nasıl düzenlediklerini de anlatan Korkmaz, operasyonlara katılan polis memurlarının kendisiyle WhatsApp üzerinden ve o dönem bu uygulamanın arama özelliği olmadığı için konuşmaları da "KakaoTalk" adlı bir uygulama üzerinden yaptıklarını anlattı.

FETÖ'nün firari polislerinden olan Korkmaz'ın Türkiye devletine ait belgeleri izinsiz elde ederek kaçırması ve Amerikalı güvenlik elemanlarına teslim etmesi ardından da duruşmada ifade vermesi Atilla davasının FETÖ ile bağlantısını bir kez daha gündeme getirdi.

ulusal.com.tr

# abd # Hüseyin Korkmaz