The Guardian: Ankara'nın müzakereleri kaldırması sorumsuz bir karar

Batı basını PKK'ya karşı operasyonlar ve açılımın sona ermesi nedeniyle Türkiye'ye yönelik eleştirilerini sürdürüyor. Son olarak İngiliz The Guardian'da yayımlanan yazıda "Ankara'nın müzakereleri kaldırıp atma kararı sorumsuz ve ters bir karar" denildi.

The Guardian: Ankara'nın müzakereleri kaldırması sorumsuz bir karar

TürkiyePKK'yla mücadelesi en çok batı kamuoyunu rahatsız etti. Son olarak İngiliz The Guardian gazetesi, PKK karşıtı siyaseti sert bir dille eleştirdi.

Gazete haberinde, "Ankara'nın Türkiye'deki Kürt milliyetçi hareketi ile yıllar alan müzakereleri kaldırıp atma kararı sorumsuz ve ters bir karar." ifadelerine yer verdi. Bu adımın Türkiye'nin iç siyasetine olumsuz etkileri olabileceği belirtildi.

Haberde, Türkiye'nin IŞİD opersyonları da PKK'ya karşı harekatın bir taktiği olarak değerlendirildi. "Türkiye IŞİD politikasında değişimi, Kürtler üzerinde daha temel bir değişim için kamuflaj olarak kullandı." ifadelerine yer verildi.

Yaşanan gelişmeleri Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın HDP'ye karşı bir hamlesi olarak gören gazetde, "Muhtemelen hedef, ülkeyi Erdoğan için daha iyi bir sonuç getirecek yeni seçimlere götürmek. Eğer öyleyse, bu hem içte hem de dışta, tehlikeli bir rotadır" tespiti yer aldı.

ulusalkanal.com.tr

# ankara # türkiye # pkk # ışid # The Guardian