Flynn'in yerine kim gelecek?

Donald Trump'ın istifa eden Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in yerine kimin getireceği Amerika'da merak konusu... Listedeki en güçlü adayların şuanda görevi vekaleten yürüten Emekli Korgeneral Keith Kellogg, Eski CIA Başkanı David Petraeus ve Yardımcı Amiral Bob Harward olduğu konuşuluyor.

Flynn'in yerine kim gelecek?

Amerika'da istifa eden Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn'in yerine kimin geçeceği merak ediliyor.

Kulislerde sıkça konuşulan isimler arasında şu anda vekaleten görevi yürüten Emekli Korgeneral Keith Kellogg, Eski CIA Başkanı David Petraeus ve Yardımcı Amiral Bob Harward olduğu konuşuluyor.

Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevini vekaleten yürüten Kellogg, Vietnam'da ve her iki Irak savaşında görev alan bir asker. Kellogg, aynı zamanda Trump'ın kampanyasının da Güvenlik Danışmanlığını yürütmüştü.

Eski CIA Başkanı David Petraeus ise yine Irak'ta görev yapmıştı. Türk askerinin başına çuval geçirildiği dönemde ABD'ni Irak'ın Kuzeyinden sorumlu komutanı olarak görev yapıyordu. Petraeus, CIA Başkanlığı görevinden evlilik dışı ilişki yaşadığı iddiası nedeniyle istifa ettirilmişti.

Adaylar arasında göreve getirilmeye en yakın olarak görülen Yardımcı Amiral Bob Harward, İran'da büyüdü. Harward, CENTCOM Komutan Yardımcısı olarak görev yaptı.

Trump, dün yaptığı basın açıklamasında da istifa eden Michael Flynn'e sahip çıkmış ve belgelerin sızdırılmasının suç olduğunu belirtmişti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # donald trump # Michael Flynn # Flynn