Yunanistan'dan AB'ye çaresizlik mektubu

Yunanistan, Ege'deki adalarında bulunan mülteciler hakkında Avrupa Birliği'ne mektup gönderdi. Göç ve İltica Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Sahil Güvenlik ve Sınır Ajansı Frontex ile Avrupa Komisyonundan düzensiz mültecilerin Türkiye'ye geri gönderilmelerini talep edildi.

Yunanistan'dan AB'ye çaresizlik mektubu

Yunan adalarındaki mülteci kamplarında 1908 düzensiz göçmen bulunuyor. Sayı karşısında Yunanistan çaresiz.

Denizi aşmaya çalışan mültecileri sürekli engelleyen Yunanistan, çaresizliğini bu sefer de mektupla yazdı. Göç ve İltica Bakanlığı, Avrupa Birliği'ne bir mektup gönderdi.

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre mektup, Bakan Yardımcısı Notis Mitarakis'in imzasıyla Avrupa Komisyonu Üyesi Yiva Johanssonve Sahil Güvenlik ve Sınır Ajansı Fabrice Leggeri'ye gönderildi.

Mektupta 15 Mart 2020'de durdurulan iade sürecinin yeniden başlatılmasının yanı sıra, iltica başvuruları reddedilenlerin Türkiye'ye geri iadelerinin başlatılması da talep edildi.

Mitarakis mektubunda ayrıca, yasa dışı göç ve geri kabullerde Türkiye'nin çabalarını güçlendirmesini beklediğini de kaydetti. Bu konuda Mitarakis, yeni bir Göç ve İltica Anlaşmasının oluşturulmasını talep etti.

Dışişleri Bakanlığından mektupla ilgili bir açıklama se henüz daha gelmedi.

# yunanistan # avrupa # avrupa birliği # ab # ada # dışişleri bakanlığı # Göç # iltica # yunan adaları