İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 5 bin ilave korucu kadrosu getirilecek, yaş ortalaması 32'ye düşürülecek

İçişleri Bakanı Soylu, "Bugün korucu yaş ortalamamız 42. Bu yaş ortalamasını 32'ye düşürmektir. Bu noktada yaklaşık 20 bin yeni korucumuzu da bu mücadele içinde olacağını ifade etmek isterim." dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: 5 bin ilave korucu kadrosu getirilecek, yaş ortalaması 32'ye düşürülecek

İçişleri BakanıSüleyman Soylu Hakkari'de konuştu. Polisler ve vatandaşlarla görüştü, ardından bir basın açıklaması yaptı. "Bu milletin canını yakanları yakacağız" diye söze başladı, "Bu ülke dünyaya örnek olacak adımları atacak" diye bitirdi.

Alınan yeni kararları açıklayan Soylu, şöyle konuştu:

Bugün korucu yaş ortalamamız 42. Bu yaş ortalamasını 32'ye düşürmektir. Bu noktada yaklaşık 20 bin yeni korucumuzu da bu mücadele içinde olacağını ifade etmek isterim.

Terörü bitireceğiz. Birincisi güvenlik unsurlarımızın ortaya koyacağı silahlı mücadele ikincisi de devletimizin ortaya koyacağı ekonomik mücadele. Bugün Hakkari sokaklarında milletimizle sohbet ettik. Burada fabrikanın yerini veriyoruz, fabrikayı yapıyoruz, teşvik veriyoruz, çalışanların ödemelerinin tamamını yapıyoruz. Ama bölgenin başına musallat olan terör örgütü yüzünden bu süreçlere bu sebepten katılamayanlar oluyor. Bugün geldik, karakollarımızı ziyaret ettik, vatandaşımızı ziyaret ettik. Onlar ülkemizin birliği için mücadele ediyorlar.

ulusalkanal.com.tr

# süleyman soylu # İçişleri Bakanı # korucular