Tank Palet mitingine izin yok!

Türk Harb-İş Sendikası’nın 16 Mart’ta Ankara’da yapacağı mitinge izin verilmedi. Valiliğin ve emniyet Tandoğan'da yapılması planlanan miting 'güvenlik ve seçim' gerekçesiyle iptal edildi. Aydınlık’a konuşan Sendika Başkanı Bayram Bozal, 'Orada çalışan işçiler fabrikanın Milli Savunma Bakanlığı’nda kalarak tank üretimini yapmasını istiyor' dedi

Sakarya’daki Tank Palet Fabrikası’nın özelleştirmesine tepki gösteren Türk Harb-İş Sendikası büyük bir mitingi ertelendi.

Mitingin Mart’ta Tandoğan Meydanı’nda yapılması planlanıyordu. Sendika, Ankara Valiliği ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nden gelecek yazıyı bekliyordu.

Sendikanın başvurusunu inceleyen Ankara Valiliği ve Ankara İl Emniyet Müdürlüğü, "seçim süreci ve genel güvenlik bakımından" mitingi iptal etti. Sendikaya gönderilen yazıda mitingin "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa" uygun olmadığı gerekçe gösterildi.

Valilik ve emniyetin kararının ardından Türk Harb-İş Sendikası Başkanı Bayram Bozal ile görüştük. “Haklı talebimizi bir kere da Başkentten haykıracaktık” diyen Bozal, sürecin olumsuz gitmesi halinde tekrar Başkanlar Kurulu’nu toplayacaklarını söyledi.

Bozal, "Orada çalışan işçiler fabrikanın Milli Savunma Bakanlığı’nda kalarak tank üretimini yapmasını istiyor" dedi.

ulusal.com.tr

# ankara # miting # izin # türk harb-iş # Tank Palet