AP'den skandal talepler

Avrupa Parlamentosu, 16'ıncısını düzenlediği Kürt Konferansı'na ilişkin skandal bir sonuç bildirgesi açıkladı. Kırmızı bülten ile aranan PKK'lı teröristlerin HDP ve Saadet Partisi vekillerinin de katıldığı toplantı Türkiye'nin Astana'daki kırmızı çizgilerini hedef aldı. Bildirgede terör örgütü PKK'nın Suriye'nin anayasa çalışmlarına dahil edilmesi istendi. Türkiye'den tutuklu HDP'lilerin serbest bırakılması talep edildi.

AP'den skandal talepler

Kendi iç hukukunu çiğneyerek PKK'lı teröristleri ağırlayan Avrupa Parlamentosu'ndaki Kürt Konferansı'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

PKK’nın Avrupa ve Suriye elebaşlarının, Türkiye'den HDP ve Saadet Partisi milletvekillerinin katıldığı toplantının sonuç bildirgesi Türkiye'yi hedef alıyor.

Astana ve Soçi'de Türkiye'nin PKK ile masaya oturma kararına karşı çıkıldı. Terör örgütü PKK'nın Suriye'de Anayasa yazım komisyonuna dahil edilmesi istendi.

PYD'nin siyasi çözüm yolunda önemli bir aşama olarak tanınması için daha sert adımlar atılması talep edildi.

“Türkiye’nin mülteci krizi ve cihatçı tehdidi sorunlarına ilişkin şantajlarına geçit vererek AB’nin demokratik değerleri kurban edilmemeli. PKK’nın terörist bir örgüt değil, silahlı bir çatışmanın parçası olduğu yönünde Avrupa Adalet Divanı ve Belçika Yargıtayı’nın kararları ışığında Kürt bireyler ve partilere dayatılan tüm kısıtlamalar kaldırılarak siyasi bir çözüme katkı sunulmalı.”

Türkiye'nin, terör örgütü PKK'ya karşı yürüttüğü Suriye ve Irak'taki operasyonlarına karşı Avrupa ülkelerine ve Birleşmiş Milletler'e çağrı yapıldı. Türkiye'nin etnik temizlik ve uluslararası hukuku ihlali etmekle suçlanması gerektiği savunuldu.

Bilgirgede, örgütün Türkiye'deki siyasi yapılanması HDP ve elebaşı Öcalan da unutulmadı.

“HDP üyeleri ve seçilmişlerinin serbest bırakılması, seçmenlerin kararına saygı duyulması ve görevlerinden alınan belediye başkalarının görevlerinin iade edilmesi için Türkiye’ye çağrı yapılmalı. Türkiye’nin Abdullah Öcalan üzerindeki tecride ilişkin uluslararası hukuka uymaya zorlanması için diplomatik, siyasi ve hukuki tedbirler alınmalı, Türk hükümeti Kürt sorununa siyasi bir çözüm için onu derhal serbest bırakmaya ve diyaloga yeniden başlamaya zorlanmalı.”

ulusal.com.tr

# Avrupa Parlamentosu