Cemilev'in Türkiye rahatsızlığı

Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın, Kırım Komiseri Mustafa Cemilev, Ankara-Moskova yakınlaşmasından rahatsız oldu. Türkiye'nin Rusya'ya uygulanan yaptırımlara katılmamasını da eleştiren Cemilev "Hayal kırıklığına uğradık" dedi.

Türk-Rus yakınlaşmasını Avrupa'ya şikayet etti, Türkiye'ye eleştirilerde bulundu.

Ukrayna milletvekili Mustafa Cemilev'in, AnkaraMoskova yakınlaşmasına ilişkin tepki toplayacak açıklamalar yaptı.

31 Ocak tarihinde Avrupa Parlamentosu'nda PKK destekçisi Yeşiller Partisi milletvekili Rebecca Harms tarafından Kırım Tatar konulu bir toplantı düzenlendi. Toplantıya Litvanya ile Çekya milletvekilleri de katıldı.

Burada konuşan Ukrayna Cumhurbaşkanı'nın Kırım Komiseri Mustafa Cemilev'in hedefinde Türkiye vardı.

Cemilev, Türkiye'nin başta Suriye konusu olmak üzere Rusya ile yakın ilişki içinde olmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Türkiye'nin Avrupa tarafından Rusya'ya uygulanan yaptırımlara katılmamasına da tepki gösteren Cemilev, "Hayal kırıklığı yaşadık" dedi. Türk yatırımcıların Rusya'da iş yapmasını da eleştiren Ukrayna milletvekili, bunun bazı zararlara yol açacağını öne sürdü. Türkiye'nin Rus gemilerine İstanbul'dan geçişine izin vermesine de tepki gösterdi.

Mustafa Cemilev, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kırım konusunda zaman zaman temas halinde olan bir isim. Cemilev, Kırım politikalarına ilişkin Ankara'nın görüşmeler yaptığı kişi olarak biliniyor.

ulusal.com.tr

# ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # moskova # Mustafa Cemilev