İhracatçılar düşen kurdan dertli

Kasım ayında 8 lira 58 kuruş olan dolar kuru 3 ay içinde yüzde 18’lik düşüşle 7 lira 3 kuruş seviyesine geriledi. Ege İhracatçı Birlikleri Başkanları kurun rekabetçi seviyede tutulması için Merkez Bankası’na çağrı yaptı. Aksi halde ihracat hedeflerine ulaşılamayacağı kaydedildi.

İhracatçılar düşen kurdan dertli

Haber: Samet Can Kocagür

Dolarkurunun hızlı düşüşü ihracatçıları etkiledi. Ege İhracatçı Birlikleri’ne bağlı iş insanları, merkez bankası ve hükümetten ihracatın rekabetçiliğini koruyacak döviz kuru istedi.

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Jak Eskinazi, enflasyon ve kura dikkat çekti.

2019 yılında dünya ihracatından yüzde 0.96’lık rekor ihracat payını hatırlatan Eskinazi, yüzde 1,5 pay alma hedefi için kritik konunun döviz kuru olduğunu söyledi.

Kurdaki düşüş ile birlikte işçilik maliyetlerinin yükseldiğini dile Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, sermayelerinin git gide tükendiğini vurguladı.

Ege Kuru Meyve ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Birol Celep, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Erkan Zandar ve Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Başkanı Davut Er döviz kuru nedeniyle yaşanılan sorunlara dikakt çekti.

İhracatçılar, hükümet ve merkez bankasının yaşanan dalgalı kurda, rekabetçiliği koruyacak adımlar atmasını bekliyor…

# izmir # ticaret # ege # ihracat # Merkez Bankası # hükümet # Döviz # kur # dolar # Zeytin # der