“PKK zihinsel engelli çocuğu canlı bomba yapmak istiyor“

"PKK çocuk kaçırma faaliyetlerini simsarlarla yürütüyor. Örgüt çocuk başına simsarlara 3 ila 5 bin lira para ödüyor". Bu iddiayı Yeniçağ Gazetesi yazarı Ahmet Takan gündeme taşıdı. Takan, bir zihinsel engelli çocuğun da örgüt tarafından canlı bomba yapılmak istendiğini yazdı.

“PKK zihinsel engelli çocuğu canlı bomba yapmak istiyor“

Kandil, dağa çocuk çıkarma faaliyetini simsarlara devretti.

Bu iddiayı Yeniçağ gazetesi yazarı Ahmet Takan gündeme getirdi. Takan'ın bölgedeki güvenlik ve istihbarat kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, dağa çocuk çıkaran simsarlar, çocuk başına 3 ila 5 bin lira arasında para alıyor. Simsarlar tuzağa düşürdüğü çocukları PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üzerinden dağa götürüyor.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de zihinsel engelli bir çocuk simsarların tuzağına düştü. Ailesi, 16 yaşındaki A.Y'nin örgüt tarafından canlı bomba yapılmak istendiğini öğrenince çocuklarını almak için YDG-H ve KCK sorumlularına gitti.

Ancak örgüt üyeleri çocuğu geri vermeyi reddetti. Ve aileye, "çocuğunuzun engelli olduğunu ispat edin ve simsara verilen ücreti ödeyin" dedi.

Aile hastaneye başvurdu ancak hastane yöneticileri ve doktorlar da korktuğu için "çocuğu görmeden rapor veremeyiz" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# pkk # zihinsel engelli