Deniz Baykal kasetini Erdoğan mı servis etti

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk Opersyonu’nun ardından Cemaat ve AKP arasındaki ses kaseti savaşları hız kesmeden devam ediyor. Dün Akşam saatlerinde DLMKHACK hesabından yayınlanan ses kaydı gündeme bomba gibi düştü. Kalitesi oldukça bozuk olan ses kaydında Deniz Baykal’ı CHP Genel Başkanlığı’ndan istifaya götüren görüntülerin yayınlaması yönünde talimat veren Tayyip Erdoğan’a ait olduğu iddia edildi.

Deniz Baykal kasetini Erdoğan mı servis etti

Bozuk kayıtlardan ortam dinlemesi yapıldığı anlaşılan ses kaydı alışagelenin dışında YouTube’den değil V imeo üzerinden bozuk ses üzerine yazılı olarak servis edildi. Erdoğan’ın olduğu öne sürülen kayıtta Baykal kasedinin 6 Mayıs 2010 yılında CHP’nin TBMM’de Erdoğan’ın malvarlığı hakkında tartışma açması üzerine yayınlanmasına karar verdiği anlaşılıyor.

Kayıtta Başbakan’a ait olduğu öne sürülen ses, CHP’nin Erdoğan’ın malvarlığı ilişkin araştırma önergesinden çok rahatsız olduğunu ifade ediyor ve ellerindeki görüntünün internete yüklenmesi talimatını veriyor. Bozuk ses kaydından duyulan konuşmalardan bir bölüm şöyle:

“Benim sitedeki malvarlığım yoluyla maalsef çok edepsiz ve ahlaksız şeyler… burada bir müdahale olması lazım. CHP işin şirazesinden çıktı….. elimizde bu tarz şeyler var yayınlanabilecek belge….. bunu versem nasıl yaparsınız…. internet sitelerine mi pas ediyorsunuz? O zaman öyle yapalım. Şimdi ben bunu şöyle koyayım, hardiske de. Ama kayıt çok kötü. Fotomontaj diye bir şey diyemez değil mi? Bunun süratle bilinmesi lazım. Hemen başlayın, hemen şeye yükleyin… bir yandan da bu olayın görüntülerini vermek lazım bu iş önemli. Videonun devamını da verelim. Dediğim gibi web sitelerinden dünyaya, gerekiyorsa televizyonlardan. Belki onlar görüntüleri vermese de konuşmaları filan verir”

İddia edilen ses kaydında CHP mevcut Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait görüntülerin bulunması yönünde talimat verildiği anlaşılıyor.

Öte yandan İddialara ilişkin CHP Eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal açıklamalarda bulundu. Sozcu.com.tr’den Deniz Ayhan’ın sorularını yanıtlayan Baykal, “Başbakan’dan açıklama bekliyorum” dedi. CHP Eski Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş de konuyla ilgili olarak, “Resmi bir açıklama bekliyoruz. Kamuoyunda başından beri bu bir iddiaydı, kayıtlarla iddianın doğruluğu ortaya çıktı" açıklamasında bulundu

ulusalkanal.com.tr

# tayyip erdoğan # chp # kaset # 17 aralık # ses kaydı