Süleyman Soylu: Önümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklayacağız

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Muhtarlar Buluşması etkinliğinde PKK'ya yönelik çok önemli açıklamalarda bulundu. Soylu, PKK'lı üst düzey teröristlerin itiraflarından yola çıkarak Amerika'nın terör örgütüne verdiği desteğin açığa çıktığını kaydetti. Soylu, önümüzdeki günlerde bunu açıklayacaklarını söyledi.

Soylu, “Dağlarda 15 bin terörist vardı, şimdi 700 terörist kaldı. Ve sadece 2018'de 13 kırmızı renkli teör,isti bizim aslanlarımız ortadan kaldırdı” dedi.

KARAYILAN'A ÇAĞRI: TÜRKİYE'YE GELİN

Karayılan, örgüt yöneticilerine de “Türkiye dağlarına gelin” çağrısında bulundu: “Bunların sözde lider diye tarif ettikleri, madem o kadar bu işe hevesliler, Murat Karayılan denilen alçak, aşağılık hayvan, Cemil Bayık denilen aşağılık hayvan niye oradalar? Irak'ın kuzeyinde Kandil'deler. Madem o kadar hevesliler gelsinler Türkiye'nin dağlarına orada o 700 kişiyi yalnız bırakmasınlar. Buradan çağrı yapıyoruz, hadi gelsinler... Bizim evlatlarımız bekliyorlar, onları lime lime edecekler...”

AMERİKALI GENERALLERİN PKK'YA DFESTEĞİNİ İFŞA ETTİ

“Türkiye'de üst düzey teröristleri kalmadı” diyen Soylu şunları kaydetti: “Bir HDP il binasında milletvekilleri ailelerle toplantı yapıyor. Kravat takmayı biliyorsun diyor, terörist olan ölen çocuğunun hesabını soruyor. Yediğiniz önününüzde yemediğiniz arkanızda, biz sizin eşşeğiniz miyiz diyor bizi dağlara sürüyorsunuz? Bunu kadın söylüyor. Terör örgütü içinde çok büyük bir tartışma başlamıştır. Terör örgütünü tutmaya çalışan Amerikalı generallerin PKK/PYD ile hangi ilişkileri kurduğunu, onları nasıl gönüllendirmeye çalıştığını, onlara nasıl hediyeler verdiğini, onları nasıl takviye ettiğini önümüzdeki günlerde açıklayacağız. O yakaladığımız üst düzeyler tek tek ötüyor. Adam can havliyle Amerika'yı da Avrupa'yı da kendine yardımcı olan herkesi satıyor. Bu seçimi kuru kuru bir yerel seçim olarak görmek, bu adamların, bu oyunu kuranların sistemli şekilde son 6-7 yıldır Türkiye'nin istikrarına saldıranların tezgahına gelmektedir.”

ulusal.com.tr

# abd # pkk # süleyman soylu # işbirliği # general