İspanya'ya göçmen akını

Fas’tan İspanya tarafındaki Ceuta’ya son iki günde geçen göçmenlerin sayısı 6 bini buldu. Yola çıkanların sosyal medya üzerinden haberleştiği açıklandı. İspanyol hükümeti göçü durdurmak için sınıra asker gönderdi.

İspanya'ya göçmen akını

Fas ve İspanya’yı birbirinden ayıran küçük bir toprak parçası inanılmayacak görüntülere sahne oluyor.

Faslı göçmenler 17 Mayıs gecesinden beri yüzerek ve dalgakıranın olduğu yerden yürüyerek İspanya Ceuta’ya geçiyor. 6 bini aştığı söylenen göçmenlerin sayısının daha da artacağı söyleniyor.

Yüzerek İspanya'ya ulaşanların geniş ailelerden ve 700 kadar çocuktan oluştuğu belirtildi. Ceuta tarafına yüzerken geçmeye çalışan 1 kişinin boğularak hayatını kaybettiği duyuruldu.

İspanyol hükümetigöç akınını durdurmak için sınıra asker gönderdi. Kıyı şeridine yerleştirilen tanklar görüntülendi. Tedbir olarak gönderilen askerler saatler ilerledikçe müdahaleye başladı.

Sosyal medya platformu üzerinden bir araya gelen göçmenler ise "gerekirse bir kere daha deneyeceklerini" belirttiler. Öte yandan bölgeden gelen fotoğraflar yaşanan insanlık dramını ortaya koydu.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Faslı göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmeleri konusunda kararlı olduklarını vurguladı.

İçişleri Bakanı Fernando Grande Marlaska, şuana kadar bin 500 kadar göçmenin sınır dışı edildiğini, gelecek akınlara karşı İspanyol sınırlarını koruyacaklarını açıkladı.

# sosyal medya # göçmen # İspanya # tedbir # Göç # ispanyol # Fas # Ceuta