ABD'nin gizli görüşmesi ortaya çıktı

Amerika ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasındaki gizli görüşme yapıldığı ortaya çıktı. İsveç’in Dagens Industri gazetesi, iki ülkenin bir ay önce Stockholm yakınlarındaki bir şatoda yüksek düzeyde bir görüşme yaptığını yazdı.

ABD'nin gizli görüşmesi ortaya çıktı

İsveç’in Dagens Industri Gazetesi Amerika ile Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nden yüksek düzeyde diplomatlar arasında görüşme yapıldığını yazdı. Gazeteye göre; görüşme Stockholm'daki Steninge Şatosu’nda yapıldı

Görüşmeye Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü aracılığıyla etti. Şatonun sahibi Per Taube de görüşmeleri doğruladı.

Gayri resmi olduğu dile getirilen görüşmeler için Amerika'yı eski Dışişleri Bakan Yardımcılarından Thomas Pickering'in temsil ettiği iddia edildi.

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü Başkanı Sven-Olof Pettersson görüşmelerle ilgili herhangi bir açıklama yapmadı.

Amerika Obama'nın başkanlığı döneminde tarihsel ve ideolojik düşmanlığı bulunan ülkelerle diyalog kurmaya başlamıştı. Bu ülkelerin başında Bush döneminde şer ülkeleri olarak tanımlanan İran, Küba ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti geliyordu.

Obama, özellikle ikinci başkanlık döneminde İran ve Küba ile ilişkilerini iyileştirmeye çalışarak dış siyasette yeni bir politika izlemeye başlamıştı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # Stockholm # kuzey kore # gizli görüşme