YSK listeleri ilan edecek

Yüksek Seçim Kurulu, 1 Kasım’da yapılacak Milletvekili genel seçimi için kesin aday listelerini bugün ilan edecek. 16 partinin katılacağı seçimlerde 21 bağımsız aday yarışacak. Bayram molasının ardından siyasette yoğun bir hafta başlayacak. Partiler de seçim beyannamelerini bu hafta açıklayacak.

YSK listeleri ilan edecek

Yüksek Seçim Kurulu'nun 1 Kasım Genel Seçimleri için hazırladığı takvim işliyor. Partilerin kesin aday listeleri bugün ilan edilecek.

YSK, 1 Kasım seçimlerinde oy kullanacak seçmen sayılarını yurt içinde 54 milyon 75 bin 851, yurt dışında 2 milyon 895 bin 885 olarak açıklamıştı. Seçimlerde 16 parti girecek. Ayrıca 21 bağımsız milletvekili adayı yarışacak.

Siyasi partilerde de bayram molası bitti. AKP seçim beyannamesini 4 Eylül’de açıklayacak. Bildirgede 1 Kasım’da geniş yer bulan “Başkanlık propagandasının" geri plana itileceği belirtiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu konuda tavrının ne olacağı ise merak konusu.

Seçim bildirgesini 30 Eylül’de açıklayacak CHP'de de hareketlilik başlıyor. Seçim hazırlıklarına başlayan CHP, "Önce Türkiye" sloganını kullanacak.

MHP ise seçim beyannamesini 3 Ekim tarihinde ilan edecek. Kullanılacak slogan ise "Ülkenin geleceğine oy ver" olacak.

ulusalkanal.com.tr